Părintele protopop Creța Simion la ceas aniversar! 80 de ani

Născut la data de 28 iulie 1943 în satul Ruștior, județul Bistrița – Năsăud din părinții Dumitru și Ioana.

S-a căsătorit cu tânăra și frumoasa Alexandrina Negrea, nepoata preotului Negrea, în anul 1968 și Dumnezeu i-a binecuvântat cu doi feciori frumoși și educați, Dumitru și Viorel înzestrați cu harul preoției, amândoi în municipiul Bistrița.

Hirotonit în data de 6 decembrie 1968 de vrednicul de pomenire, arhiepiscopul Teofil Herineanu pe seama parohiei Urmeniș, cu rezultate remarcabile, drept pentru care a fost transferat în satul copilăriei sale, Ruștior, comuna Șieuț, cu filia Lunca, în anul 1973.

Înzestrat cu simț practic și inteligent dar și cu un spirit de dăruire pentru satul pe care îl numește ”colt de rai”, a ridicat din temelie o frumoasă biserică în care a pus la temelie dragostea față de Dumnezeu și ”neamul meu”.

Pentru dăruirea și abnegația sa de sacerdot, ca un bun gospodar și la propriu și la figurat, în anul 1979 a fost numit protopop al Protopopiatului Bistrița ( 1979 – 1991). Cu timp și fără timp a bătătorit drumurile Protopopiatului, îndrumând, povățuind și purtând de grijă preoților, mai ales celor începători.

A ridicat din temelie prima biserică din municipiul Bistrița după 1989 și o casă parohială, prin tact pastoral și social.

La vârsta de 70 de ani s-a pensionat din postul de preot - paroh încărcat de realizări pastorale și misionare.

Acum, la 80 de ani, părintele protopop Simion Creța aduce rugăciuni de mulțumire lui Dumnezeu pentru zilele și anii pe care i-a dăruit lăsând mai departe în ogorul Domnului, 2 preoți harnici ce-I calcă pe urme.

Noi, Îi dorim părintelui octogenar Simion Creța ani buni cu sănătate alături de cei dragi.

La mulți ani binecuvântați părinte protopop Simion Creța!

PROTOPOP AL BISTRIȚEI,

PR. ALEXANDRU VIDICAN

 

 

Comentarii

26/07/23 13:21
Gotea Gheorghe

Uram si noi , din toata inima, parintelui protopop SIMION CRETA, la ceas aniversar sa aiba sanatate, sa se bucure de intreaga activitate depusa.in slujirea lui Dumnezeu si-a oamenilor, impreuna cu doamna preoteasa si cu intreaga familie. Va imbratisez cu drag si va zic : LA MULTI ANI !

26/07/23 13:26
Gotea Gheorghe

LA MULTI ANI, PARINTE PROTOPOP CRETA, SA VA BUCURATI DE TOTI CEI DIN FAMILIE, MAI MICI SI MARI.

29/07/23 23:24
Stieger Mathias

Ad multos annos, parinte protopop!
Anne si Mathias Stieger, fost primpreot de Bistrita.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5