Părintele protopop Viorel Stanciu – chemat la Domnul

Părintele protopop Viorel Stanciu a fost chemat la Domnul, în Împărăţia Sa cerească. Vreme de peste patru decenii a slujit Biserica lui Hristos şi, deopotrivă, pe credincioşii săi. După cum Mântuitorul a slujit Tatălui Său, tot aşa şi preotul trebuie să slujească lui Hristos înaintea credincioşilor săi. „Eu pentru aceea am venit pe lume ca să fac voia Celui ce m-a trimis pe mine” (Ioan 6,31). Aşa şi părintele Viorel a fost un slujitor al lui Dumnezeu şi al credincioşilor din Herina, Viişoara, din Protopopiatul Bistriţa. Şi-a îndeplinit misiunea cu credinţă şi smerenie, fiind pe deplin conştient că nu pe sine se reprezintă ci pe acela care i-a dat putere. A trăit pentru şi prin credincioşii săi, pe care i-a iubit şi îndrumat ca un adevărat păstor de suflete. A fost mereu în fruntea credincioşilor, îndrumându-i şi oferindu-le hrană aleasă şi izvoare de apă cristalină. S-a identificat cu năzuinţele celor mulţi, blândeţea lui, darul cuvântului spus din faţa altarului a ajuns, de fiecare dată, la inimă. Şi-a păstrat mereu „vrednicia” care i-a fost dată prin taina preoţiei, atunci, la hirotonie. S-a preocupat până în ultimele zile ale vieţii pământeşti de zidirea Templului lui Hristos, care sunt credincioşii. L-a zidit cu vrednicie şi smerenie, l-a hrănit şi l-a făcut să crească. De aceea a fost aşa de mult iubit, iar trecerea la cele veşnice a căzut ca un trăsnet asupra tuturor celor care l-au cunoscut. Şi-a îndeplinit cu sfinţenie marea lui îndatorire, aceea de a hrăni prin cuvânt şi fapte pe mirenii săi, ca „viaţă să aibă şi mai multă să aibă”.
Îmi povestea, fiind vecini, că în acest an va ieşi la pensie. Mulţumit că şi-a îndeplinit o misiune dumnezeiască şi că a fost de folos oamenilor. Dar timpul n-a mai avut răbdare, fiind chemat la Domnul.

Comentarii

04/12/13 15:50
Vizitator Pop Stefan

Regrete eterne pentru plecarea prematura a p.c.sale la Ceruri.Pamantenii au mai pierdut un om deosebit care a impartit har si credinta. Bunul Dumnezeu sa ii aseze sufletul sau bland si binecuvantat intre cei drepti.Condoleante familiei indoliate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5