Partidul Romania Mare

Domnului

CRISTIAN FLORIAN

Prefectul judetului Bistrita-Nasaud

La data de 09.09.2009 am inaintat domniei voastre o scrisoare deschisa prin email si va solicitam ca in ziua de 18.09.2009 sa organizati o intilnire la prefectura cu presedintii partidelor politice din judetul nostru.Presa a mediatizat aceasta scrisoare,dar pina azi 18.09.2009 nu am primit nici un raspuns.Daca problema Tinutului Secuiesc pentru presedintele Basescu e tratata cu trei NU-uri,domnia sa nefiind nascut in Transilvania,de la domnia vostra asteptam o altfel de tratare a problemei. După ce i-a asigurat pe toţi românii, din ţară şi străinătate, că va fi un preşedinte-jucător, Preşedintele Băsescu, se pare că a obosit şi a devenit un preşedinte-constatator şi, din luna septembrie a.c., un preşedinte cu dizabilităţi, respectiv NU a auzit, NU a văzut şi nici NU vorbeşte în legătură cu acţiunile antiromâneşti şi antieuropene de la Miercurea-Ciuc şi Odorheiul Secuiesc, din 4 şi 5 septembrie a.c., organizate de către U.D.M.R. şi alte organizaţii ilegale. Cei peste 800 de aleşi locali ai U.D.M.R. au adoptat o proclamaţie şi un memorandum pentru obţinerea autonomiei teritoriale a aşa-zisului Ţinut Secuiesc, iar cei peste 400 de membrii ai C.N.S. şi C.N.M.T. au adoptat imnul, stema şi drapelul Ungariei mici, formată din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Preşedintele României nu a avut nici o reacţie, deşi ştie că în ţara noastră nu există între minorităţile naţionale cea a secuilor şi nici între limbile locale şi regionale nu există limba secuiască.

Toate partidele politice româneşti au avut reacţii la aceste noi acţiuni extrem de periculoase ale iredentismului maghiar. Numai Preşedintele Băsescu nu aude, nu vede, nu vorbeşte şi NU decide în legătură cu încălcarea repetată a Constituţiei şi Legii siguranţei naţionale de către U.D.M.R. şi europarlamentarul Tökes Ladislau.

Românii, mai ales cei din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, constată că au fost înşelaţi în aşteptările lor de către Preşedintele României şi au luat o „ ţeapă Băsescu” pe tema insulei viperelor ungureşti, care au ieşit la drumul mare.

Poate mai reflectati la aceasta problema care poate deveni foarte periculoasa daca este tratata in continuare cu indiferenta.Dar daca acesta esta pretul sustinerii lui Traian Basescu la presedentie,atunci pot intelege tacerea presedintelui,a premierului si a prefectului de Bistrita Nasaud,numai ca nu o sa-i mai pot intelege pe romanii ce va vor da voturi,daca le veti mai primi.Cred ca presedintii partidelor politice din judet ar fi onorat acesta intilnire,mai ales ca la nivel central liderii lor au luat pozitie.

Nutresc speranta unei colaborari cu dvoastra, pentru Romania si romani.

Bistrita 18.09.2009 Preot Ioan Aurel Rus

Presedintele filialei judetene a PRM,Bistrita Nasaud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5