A patra rectificare a bugetului judeţului. Bani redistribuiţi pentru DGASPC BN, Spitalul Judeţean şi instituţii culturale, dar şi pentru investiţii la Aquabis

Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţă ordinară, a patra rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli al judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2019 și estimările pe anii 2020-2022.

Prin Ordonanța Guvernului nr.12/2019 cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2019 a fost alocată județului Bistrița-Năsăud suma totală de 3.647 mii lei, din care 3.061 mii lei pentru Programul pentru şcoli al României  (fostul „Laptele şi cornul”) şi 586 mii lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

Rectificarea prevede alocarea sumei de 2.154 mii lei pentru Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, din care     615 mii lei pentru cheltuieli de personal (pentru angajarea de personal de specialitate, respectiv medici, asistenți medicali, asistenți sociali, infirmiere, consilier juridic, pentru acordarea voucherelor de vacanță pentru personalul angajat pentru implementarea Proiectului cu finanțare nerambursabilă Team-up și pentru plata concediilor medicale până la recuperarea sumelor aferente acestora de la Casa Judeţeană  de Sănătate), 1.132 mii lei pentru bunuri și serviciu, 152 mii lei pentru asistență socială şi 255 mii lei pentru cheltuieli de capital.

De asemenea, va fi majorat aportul de capital la SC Aquabis SA, cu suma de 6.000 mii lei în vederea achiziției de utilaje, echipamente și dotări.

Hotărârea prevede şi modificări în Programul de investiții pentru anul 2019, respectiv suplimentări de fonduri pentru achiziția de defibrilatoare portabile, pentru amenajare spațiu verde și instalare lift exterior aferent Consiliului Județean, pentru reabilitare, modernizare și schimbare destinație în sediul DGASPC a imobilului situat în Bistrița, strada Horea nr.20.

În cadrul rectificării a fost cuprinsă şi necesitatea achiziționării a două suprafețe de terenuri pentru construirea în zona limitrofă municipiului Bistrița a două case de tip familial pentru copiii cu dizabilități în colaborarea cu Fundația Hope and Homes Children. Suprafața necesară construirii caselor este de minim 800-1000 mp cu acces la utilități și o valoare estimată maximală de 5000 euro/mp, suma fiind de 480 mii lei. De asemenea, pentru parcarea supraterană de pe str. Bistricioarei, s-a su suplimentat fondurile de la 650 mii lei la suma de 1.400 mii lei.

Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Turism în Bistrița-Năsăud” a solicitat finanțarea cu suma de 50 mii lei a unor materiale de promovare a județului, respectiv un episod din documentarul Wild Charpathia, care va aduce o bună promovare a județului atât pe plan național cât și internațional, dar şi pentru realizarea unui obiectiv turistic inedit și unic, respectiv „Parcul scuptural Tășuleasa2, pe  Pășunea Rusu.

Şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa apar redistribuiri de sume,  adăugarea unui obiectiv de investiţii nou, respectiv  „Mixt extindere și modernizare Secție psihiatrie‟ , faza de Studiu de fezabilitate cu suma de 100 mii lei.

Bani au fost distribuiţi şi pentru Biblioteca Județeană George Coșbuc Bistrița-Năsăud, respectiv 150 mii lei pentru asigurarea sumelor pentru  încălzire și iluminat, montare sistem de sonorizare în clubul cultural Coșbook, procurare de carte și alte documente şi pentru manifestări culturale 25 mii lei.   Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a solicitat suplimentarea creditelor bugetare cu suma de 113 mii lei, din care 27 mii lei pentru secțiunea de funcționare și 86 mii lei la secțiunea de dezvoltare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5