Patru machete cu semnul de intrare în judeţ intră în finala de la Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şi arhitectul-şef la judeţului, Victor Michiu, au anunţat cele patru idei transpus eîn planşe, câştigătoare la concursul “Semnul de intrare în judeţul Bistriţa-Năsăud”.
Bistriţenii au decis premiul de popularitate, peste 5000 de persoane votând fie online, fie direct la Art Galeria. Premiul publicului a fost adjudecat de designerul bistriţean Raluca Judeţ, cu 1928 voturi. Aceasta va primi un premiu în valoare de 2500 lei şi şansa de a intra în finala de la Consiliul Judeţean.
Juriul de specialitate a decis celelalte trei finaliste, dar şi ocupanţii podiumului. Premiul I, în valoare de 5.000 lei, le-a revenit clujenilor Alexandru Fleşeriu şi Eszter Peter, cu varianta de concurs 6. Locul al doilea şi premiul în valoare de 3.000 lei a fost câştigat de varianta de concurs 2, semnată de Ioan Donca. Poziţia a treia a podiumului şi un premiu de 2000 lei a fost obţinut de lucrarea 12, aparţinând lui Sorin Dacian.
“Bistriţa-Năsăud este un judeţ încărcat de istorie, un judeţă frumos, care are de toate. Am făcut un prim pas spre realizarea acestui proiect. Am rămas plăcut surprins de interesul pentru acest concurs, atât al arhitecţilor, artiştilor plastici care s-au înscris cu cele 20 de lucrări excepţionale, dar şi publicului din judeţul Bistriţa-Năsăud. Sunt impresionat că bistriţeni de-ai noştri din Germania, Franţa, Spania, Anglia, SUA sau chiar de pe continentul african au votat», a declarat, în cadrul întâlnirii cu presa, Emil Radu Moldovan.
Acesta a menţionat că speră ca instituţia să găsească resursele financiare pentru punerea în operă a modelului câştigător, astfel încât «să nu mai fie nevoit să câştige un alt mandat» pentru finalizarea proiectului.
Cele patru machete vor fi analizate şi de comisia de specialitate a Consiliului Judeţean, dar decizia finală va aparţine celor 31 de aleşi judeţeni, reuniţi în şedinţă de plen.

Comentarii

24/01/13 12:15
DONEA IOAN

Pentru premiul II numele nu este Donca Ioan ci Donea Ioan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5