Paula Ioana Georgescu, eleva de la Colegiul George Coşbuc ce a adus 10 la Bac pentru Năsăud

          În urma soluţionării contestaţiilor, încă o elevă din judeţul nostru şi-a adjudecat media 10 la examenul de Bacalaureat, numărul absolvenţilor care au media maximă ajungând la şase. Este vorba despre o elevă de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, de la Matematică-informatică.

          Ioana Paula Georgescu a depus contestaţie atât la matematică, unde de la 9,90 a urcat la 10, cât şi la disciplina la alegere, respectiv anatomie, unde de la 9,60 a ajuns la 10.

          Directorul instituţiei, Anca Cârcu, ne spune că se bucură pentru rezultatul deosebit al elevei care a terminat cu media 10 colegiul, fiind una dintre olimpicele la biologie, cu rezultate deosebite. „Am avut-o elevă toţi cei patru ani, la matematică, şi nu pot decât s-o felicit pe Paula pentru rezultatele ei. Este o elevă extraordinară, de o modestie ieşită din comun, cu rezultate foarte bune în tot liceul. Îi doresc mult succes mai departe, atât ei, cât şi colegilor de generaţie care au demonstrat încă o dată că la Năsăud se face şcoală, rezultatele fiind pe măsură”, ne-a declarat directorul Anca Cârcu.

          „Am fost foarte sigură pe ceea ce am făcut şi de aceea am avut curajul de a depune contestaţie la două materii, deşi media la Bacalaureat nu contează la admiterea la Medicină”, ne-a declarat Paula. Întrebată cum vede faptul că este eleva ce a adus 10 la Bacalaureat la Năsăud, aceasta a spus: „Nu-mi permit deocamdată să mă bucur pentru că peste două săptămână, începând cu 25 iulie, am admiterea la medicină la Cluj şi sper să mă bucur de două rezultate bune. Iniţial, am vrut să mă fac inginer mecanic, însă mi-am dat seama că este o meserie în care nu poţi fi feminină, lucru pe care mi-l doresc, şi am optat pentru Medicină”. Despre reţeta succesului, Paula spune „Până-n clasa a VIII-a m-am axat să învăţ foarte mult, însă după aceea mi-am dat seama că trebuie să acorzi timp atât studiului, dar şi pentru alte pasiuni, pentru prieteni, pentru familie. În toate trebuie să existe un echilibru”. Pentru generaţia ei mesajul este: „Să învăţăm în primul rând să fim oameni mai buni,  pentru că nu trebuie să fie toată lumea geniu, ci fiecare îşi poate găsi rostul în viaţă şi să fie foarte bun în domeniul său”.

          Îi urăm mult succes la admiterea la Medicină şi o felicităm!

Comentarii

10/07/18 12:57
ZS

Bravo Ioana! Sincere felicitari si bafta la examenul de admitere! Keep doing the great job!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]