PC preot Constantin-Mihai Mânzat a fost instalat în Biserica Ortodoxă a „prislopenilor”

O înălţătoare, deosebită şi de o sensibilitate aparte slujbă, binecuvântată de Dumnezeu, s-a desfăşurat în frumoasa Biserică Ortodoxă din Parohia cartierului Liviu Rebreanu, oraş Năsăud, la care au slujit, cu evlavie şi dăruire, un sobor de trei preoţi, în frunte cu PC preot protopop de Năsăud – Ioan Dâmbu, săvârşind minunata şi dumnezeiasca liturghie în faţa unei numeroase mulţimi de credincioşi, „mireasa lui Dumnezeu” dovedindu-se neîncăpătoare duminică (1 martie) , fiind Prima duminică din Post sau Duminica Ortodoxiei.
Pentru binecredincioşii „prislopeni”, această minunată zi a avut o dublă semnificaţie, mult aşteptatul moment de a-l vedea şi auzi pe noul preot paroh al bisericii, în persoana PC preot paroh Constantin Mihai Mânzat, originar de pe Valea Bârgaielor şi repartizat de ÎPS Andrei Andreicuţ în urma câştigării examenului de titularizare pentru parohia din Liviu Rebreanu, apoi bucuria de a avea o slujbă aparte, săvârşită de un sobor de preoţi şi părintele protopop, cu un cuvânt de învăţătură deosebit, cu multe învăţăminte de a fi mai buni, toleranţi şi această perioadă a postului.
PC preot protopop Ioan Dâmbu l-a prezentat credincioşilor pe noul preot, precizând: „A câştigat concursul pentru Parohia din Liviu Rebreanu, având cea mai mare medie la examen, au fost foarte mulţi candidaţi. A slujit în Blaj, jud. Alba.
A intrat în cartier zâmbind, a venit cu foarte multă dragoste şi bucurie pentru biserică şi credincioşi. Să-l primiţi la fel cu dragoste şi căldură, preotul fiind apostolul lui Dumnezeu pe pământ, să caute să fie un bun păstor.
Să fii alături de credincioşi şi să te ridici la înălţimea şi valoarea PC preot paroh Dumitru Sidor”.
Noul preot paroh, PC Constantin Mihai Mânzat a mulţumit pentru primirea făcută şi prezenţa enoriaşilor la Sfânta Biserică, specificând: „Dragi credincioşi ai comunităţii din Liviu Rebreanu! Două sentimente m-au dominat în acest timp, Sfânta Liturghie oficiată împreună cu PC preot protopop Ioan Dâmbu, împreună cu PC preoţi prezenţi, cărora le mulţumesc. Primul sentiment a fost cel dedicat zâmbetului, când am văzut comunitatea, satul, biserica, casa parohială, când v-am văzut chipurile , jertfa, corul, biserica, frumuseţea bisericii, m-am îndrăgostit de aceste locuri şi oameni.
Al doilea sentiment este că va fi foarte greu să mă ridic la înălţimea PC preot Dumitru Sidor, dar cred că veţi avea răbdare şi sprijin pentru mine, căci nu va fi uşor”.
S-au adus mulţumiri tuturor preoţilor care au slujit în biserică în această perioadă de către părintele protopop.
În finalul evenimentului, prim coratorul Ioan Pop i-a adresat un cuvânt de bun venit şi viaţă lungă din partea credincioşilor, oferindu-i un buchet de flori PC preot paroh C.M. Mânzat.
Valorosul cor al bisericii i-a cântat o priceasnă de bun venit.
A fost o duminică înălţătoare, o zi mare pentru prislopeni, îi spunem din inimă şi suflet un bun venit, realizări depline, viaţă lungă, sănătate şi să rămâneţi alături de credincioşi, PC preot Constantin Mihai Mânzat!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5