PD-L amână nominalizarea candidaţilor pentru Senat

Conducerea judeţeană a Partidului Democrat Liberal nu a stabilit încă nominalizările formaţiunii pentru cele două colegii uninominale de la Senat. Preşedintele PD-L Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, a declarat ieri că niciuna dintre candidaturi nu este „bătută în cuie”, săptămâna viitoare urmând să se finalizeze demersurile pentru validarea candidaturilor.

Liderul democrat-liberal s-a ferit să facă public numele celor cu care se discută în aceste zile pentru a fi desemnaţi drept candidaţi PD-L la Senat, dintre numele „aspiranţilor” fiind cert doar cel al prim-vicepreşedintelui Sabin Ilieşi. „Deocamdată nu am găsit formula potrivită. Ne vom grăbi să încheiem această procedură de stabilire a candidaţilor, pentru că celelalte formaţiuni au început deja campania electorală prin teritoriu”, a precizat Ioan Oltean.

În ceea ce priveşte Colegiul II (Beclean) de la Camera Deputaţilor, în proporţie de 90%, conform liderului PD-L BN, candidat este Călin Creţu, preşedintele filialei din Beclean şi fost candidat pentru funcţia de primar al oraşului.

Deputatul Ioan Oltean nu a exclus posibilitatea ca cele zece procente de incertitudine să poată determina şi schimbarea candidatului. Deocamdată, pentru Camera Deputaţilor, la PD-L BN este sigură candidatura lui Ioan Oltean în Colegiul III (Năsăud), a lui Ioan Botiş în Colegiul I (Bistriţa – Livezile) şi a lui Horaţiu Catalano în Colegiul IV (Prundu Bârgăului).

Astăzi, la Bucureşti se desfăşoară Conferinţa Naţională a Partidului Democrat Liberal, prilej cu care va fi lansată şi oferta de guvernare a formaţiunii. Ieri, democrat-liberalii ar fi trebuit să anunţe şi propunerea pentru funcţia de premier şi să prezinte programul de guvernare, fapt amânat pentru şedinţa Colegiului Director din preambulul Conferinţei Naţionale. La reuniunea de astăzi, unde sunt aşteptaţi circa 5.000 membri PD-L, va participa şi o delegaţie de 100 de democrat-liberali din Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5