PD-L îşi va finaliza echipa de la parlamentare până în 11 septembrie

Liderul judeţean al Partidului Democrat Liberal, deputatul Ioan Oltean, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că lista de candidaţi pe care o propune formaţiunea în cele şase colegii uninominale va fi finalizată până în 11 septembrie, Biroul Permanent Judeţean urmând să fie convocat miercurea viitoare. Potrivit preşedintelui PD-L BN, democrat-liberalii trebuie să decidă nominalizarea pentru Colegiul 2 de la Camera Deputaţilor, acolo unde au rămas în cursă Călin Creţu (preşedintele PD-L Beclean) şi consilierul judeţean Andrei Moldovan. De asemenea, PD-L trebuie să ia o decizie în ceea ce priveşte candidaţii de la Senat. Pentru Colegiul 2, urmează să fie supusă validării candidatura prim-vicepreşedintelui Sabin Ilieşi. În schimb, în Colegiul 1, numele virtualilor candidaţi sunt necunoscute.

“Suntem în căutarea unui candidat, personalitate marcantă din judeţ pe care să-l susţinem. Vrem ca pentru Bistriţa şi pentru Colegiul 1 de la Senat să oferim electoratului un candidat deosebit. Am avut discuţii cu cinci-şase persoane, realizate personal, însă nu vă ascund că oamenii nu vor să facă politică”, a declarat deputatul Ioan Oltean. El s-a ferit să ofere informaţii suplimentare pe tema vehiculatei candidaturi a rectorului UBB Cluj-Napoca, prof.univ.dr. Andrei Marga.

Lansarea candidaţilor PD-L, a ofertei de guvernare a formaţiunii şi nominalizarea pentru funcţia de prim-ministru vor fi pe ordinea de zi a Consiliului Naţional care se va desfăşura în 12 septembrie la Bucureşti. Peste 100 de democrat-liberali bistriţeni, şi anume primari, viceprimari, consilieri judeţeni şi municipali, vor participa la evenimentul la care se aşteaptă prezenţa a peste 6.000 din tre cei mai reprezentativi membri PD-L.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5