Pensionarii cu venituri sub 800 lei din Bistriţa ar putea primi pachete cu alimente de sărbători

Consiliul Local Bistriţa va dezbate, în şedinţă ordinară, un proiect de modificare şi completare a unei hotătâri din 2009, astfel ca pentru pensionarii cu venituri până la 800 lei/luna, persoanele cu vârsta peste 65 de ani fără venituri şi pentru persoanele cu handicap accentuat care beneficiază numai de ajutorul special lunar, domiciliate in municipiul Bistriţa, să se acorde pachete cu alimentele de bază cu ocazia sărbătorilor. Este vorba despre sărbătorile de Paște, Rusalii , Adormirea Maicii Domnului, 15 august, Ziua Mondială a Alimentaţiei – 16 noiembrie şi Crăciun – 25 decembrie.

„În evidentele Direcţiei Municipale de Servicii Sociale figurează un număr de 2000 pensionari care au venituri până la 800 lei şi un număr de 1020 persoane cu handicap accentuat. Aceste categorii de persoane se caracterizează în general prin deteriorarea progresiva  a stării de sănătate, reducerea mobilităţii, scăderea adaptabilităţii si a interesului social. Caracteristicile persoanelor vârstnice şi a celor cu handicap determină o nevoie crescută de îngrijire a sănătăţii, un ambient specific al spaţiului de locuit, o atenţie si o îngrijire sporita din partea altei persoane. Satisfacerea nevoilor persoanelor vârstnice şi cu handicap, corelată cu nivelul veniturilor lor şi cu sumele necesare pentru achiziţionarea medicamentelor, a hranei si întreţinerii locuinţei depăşeşte veniturile acestor persoane. Diminuarea veniturilor şi creşterea preţurilor alimentelor de baza au avut în anul 2016 un efect negativ asupra populaţiei, în special asupra categoriilor defavorizate, producând un dezechilibru alimentar. Se poate estima menţinerea acestei tendinţe şi în anul 2017”, se arată în raportul acestui proiect de hotărâre.

Listele beneficiarilor pachetelor cu alimente vor fi aprobate prin dispoziţie de Primarul municipiului Bistriţa, în lunile anterioare distribuirii acestora, pe baza cererilor depuse de persoanele care îndeplinesc condiţiile pentru acordarea acestor prestaţii. Cererile se depun o singură dată pentru anul 2017 şi vor fi însoţite de următoarele documente: copie după actul de identitate, cupon/talon de pensie din luna anterioară depunerii cererii, adeverinţă de la Casa de Pensii pentru persoanele vârstnice care nu au nici un venit şi cupon-talon pentru persoanele cu handicap accentuat. Listele beneficiarilor se vor actualiza în luna anterioară evenimentului pentru care se acordă.

 

 

Comentarii

23/01/17 10:36
Balan Marius- i...

Si ce va scrie pe pachet ? Ceva de genul ; de la psd POFTA BUNA. Mancati incet sa va ajunga patru ani.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5