În perioada Sărbătorilor Pascale şi 1 mai, au fost deservite aproape 670 de solicitări medicale

Perioada dintre minivacanţa de Sfintele Paşti şi 1 mai a fost o perioadă cu activitate destul de calmă, comparativ cu alţi ani, fenomen posibil datorat şi condiţiilor meteorologice mai puţin prielnice activităţilor în aer liber. În această perioadă, continuitatea activităţii medicale a fost asigurată de un echipaj tip C2 (cu medic)/tură/judeţ, 10 echipaje tip B2 (cu asistent medical)/tură/jude, un echipaj consultaţii la domiciliu (cu medic)/tură/judeţ şi echipaje de transport neasistat (tip A1/A2), doar pe turele de zi, informează SAJ BN.

„În cele 6 zile (12 ture de 12 ore),  Dispeceratul Medical Judeţean Integrat ISU-SAJ a preluat şi tratat un număr de 669 solicitări, care au fost soluţionate în procent de 75% de către echipaje SAJ (505 misiuni de urgenţă şi consultaţii) şi în procent de 25% de către echipajele SMURD (154 misiuni de urgenţă). Analizând aceste solicitări, constatăm că s-au înregistrat 626 (94%) urgenţe medico-chirurgicale, din care 462 misiuni (69%) au fost deservite de echipajele SAJ şi 164 misiuni (25%) au fost alocate echipajelor SMURD; 43 (6%) consultaţii la domiciliu, deservite de echipajul ACD din cadrul SAJ şi  21 (3%) de pacienţi au avut nevoie de transport în afara judeţului, la clinici de specialitate din judeţele limitrofe”,  precizează as. pr. Ciprian Păcurar, responsabil informaţii publice operative la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud.

Potrivit acestuia, media intervenţiilor pe tură de 12 ore a fost de 55,75 solicitări, vârful activităţii fiind înregistrat în tura de zi din 30.04.2019, intervalul orar 07.00 - 19.00, când s-a asigurat managementul integrat pentru 82 solicitări /12 ore. Cazuistica a fost cea specifică sezonului, la care s-au adăugat afecţiunile favorizate şi decompensate de vremea umedă şi ploi.
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5