Prin PEAD 2008,

Persoane defavorizate din alte 11 localităţi primesc ajutoare alimentare

Autorităţile locale din oraşul Beclean şi din comunele Chiochiş, Chiuza, Feldru, Galaţii Bistriţei, Leşu, Lunca Ilvei, Măgura Ilvei, Milaş, Nimigea şi Poiana Ilvei au ridicat, ieri, cantităţile de făină de grâu repartizate pentru beneficiarii din fiecare localitate, de la depozitul central din Şieu Odorhei. Ajutoarele alimentare vor ajunge la persoanele îndreptăţite din fiecare comunitate, acestea urmând să primească câte 20 de kg făină şi 6 kg zahăr. Aceasta este cea de-a doua tranşă de 60 de tone care ajung în Bistriţa-Năsăud, după ce o altă cantitate de 60 tone făină a fost distribuită către centrele rezidenţiale şi cantinele de ajutor social, dar şi spre beneficiarii din comunele Şieu Odorhei, Şieu Măgheruş, Şintereag, Teaca şi Zagra.

Un nou transport va ajunge în 16 septembrie, repartizarea fiind programată două zile mai târziu.

Livrarea acestui produs alimentar inclus în Planul European de Ajutoare Alimentare în beneficiul persoanelor defavorizate (PEAD) se va încheia în prima decadă a lunii octombrie, în timp ce furnizarea zahărului se va realiza în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie. Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, este repartizată cantitatea de 106,774 tone de zahăr şi 342 tone de făină de grâu.

Potrivit datelor furnizate de consilierul Mihaela Dobra, purtător de cuvânt al Instituţiei Prefectului, în judeţul nostru vor beneficia de acest program 16.385 persoane, dintre care 7.022 sunt beneficiare ale venitului minim garantat, 8.628 sunt pensionari agricultori, 656 persoane sunt asistate în centre rezidenţiale, iar 79 persoane primesc o masă gratuită la cantinele de ajutor social.

La începutul acestei săptămâni, asistenţii şi lucrătorii sociali din cele 62 de primării au primit informaţii privind implementarea PEAD 2008, dar şi lista cu beneficiarii, datele de identificare a acestora şi cantităţile de produse alimentare cuvenite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5