Ultima tranşă de făină europeană

Stadiul Implementării „Planului european de ajutoare alimentare în beneficiul persoanelor defavorizate (PEAD)” se apropie de final. Azi, a sosit şi ultima tranşă de 42 de tone de făină, conform graficului de aprovizionare a depozitului central. Joi, 9 octombrie, se va efectua distribuţia către primăriile din Bistriţa, Livezile, Telciu, Tiha Bârgăului şi Urmeniş. Produsele furnizate prin PEAD sunt zahăr şi făină albă de grâu, iar cantităţile contractate la nivel naţional sunt de aproximativ 10.000 de tone de zahăr şi peste 30.000 de tone de făină albă de grâu, ambalată.

Categoriile de persoane defavorizate beneficiare a PEAD sunt persoanele beneficiare de venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele îngrijite în centre rezidenţiale, persoanele

beneficiare de masă la cantinele de ajutor social. Săptămâna trecută, ajutoarele alimentare au ajuns la persoanele defavorizate din localităţile Maieru, Parva, Prundu Bârgăului, Rebra, Rebrişoara, Rodna, Romuli, Runcu Salvei, Salva, Silivaşu de Câmpie, Sânmihaiu de Câmpie, Spermezeu, Şanţ, Târlişua, Uriu, Şieu şi Şieuţ. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, împreună cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, sunt răspunzătoare de aspectele legate de asigurarea resurselor financiare pentru acoperirea cheltuielilor de depozitare, manipulare şi transport. Aşa cum era de aşteptat, când la mijloc sunt ajutoare, intervin şi nemulţumirile. Cei care se consideră nedreptăţiţi, în special, pensionarii din agricultură, pot face sesizări către Casa Judeţeană de Pensii Bistriţa-Năsăud.

Potrivit Instituţiei Prefectului, răspunzătoare de bunul mers al programului, se preconizează ca distribuirea produselor către populaţie se va finaliza la sfârşitul lunii octombrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5