Persoanele defavorizate din cinci localităţi au primit ajutoarele alimentare comunitare

Prima tranşă de 60 tone de făină a ajuns, săptămâna trecută, în depozitul de la Şieu Odorhei (pus la dispoziţie de SC Prisma SRL), cantitatea fiind distribuită către centrele rezidenţiale şi cantinele de ajutor social, dar şi spre beneficiarii din comunele Şieu Odorhei, Şieu Măgheruş, Şintereag, Teaca şi Zagra. Livrarea acestui produs alimentar inclus în Planul European de Ajutoare Alimentare în beneficiul persoanelor defavorizate (PEAD) se va încheia în prima decadă a lunii octombrie, în timp ce furnizarea zahărului se va realiza în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie.

Pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, este repartizată cantitatea de 106,774 tone de zahăr şi 342 tone de făină de grâu. Fiecare beneficiar va primi, conform normelor stabilite de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, câte 20 kilograme de făină şi şase kilograme de zahăr.

Potrivit datelor furnizate de Instituţia Prefectului, în judeţul nostru vor beneficia de acest program 16.385 persoane, dintre care 7.022 sunt beneficiare ale venitului minim garantat, 8.628 sunt pensionari agricultori, 656 persoane sunt asistate în centre rezidenţiale, iar 79 persoane primesc o masă gratuită la cantinele de ajutor social. La începutul acestei săptămâni, asistenţii şi lucrătorii sociali din cele 62 de primării au primit informaţii privind implementarea PEAD 2008, dar şi lista cu beneficiarii, datele de identificare a acestora şi cantităţile de produse alimentare cuvenite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5