Patimile sindicaliştilor

Peste 100 de sindicalişti au pichetat Prefectura

Peste 100 de sindicalişti s-au adunat, ieri dimineaţă, la ora 10.00, în faţa Prefecturii. Participanţii la miting, afiliaţi Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”, filiala Bistriţa-Năsăud, şi-au spus nemulţumirile legate de actuala guvernare.

Aceasta este a treia pichetare a Prefecturii care are loc în mai puţin de două săptămâni, după ce miercurea şi vinerea trecută, profesorii şi pensionarii au protestat în legătură cu problemele sociale cu care se confruntă.

Printre nemulţumirile sindicaliştilor se numără nerespectarea legilor în vigoare, legea pensiilor sau legea de salarizare unitară. Protestatarii doresc respectarea salarizării din decembrie 2009 şi creşterea salariului minim pe economie.

Sindicaliştii cer măsuri urgente, la nivel guvernamental, pentru salvarea locurilor de muncă existente, prin acordarea unor ajutoare de stat, aplicarea corectă a prevederilor referitoare la şomajul tehnic, dar şi printr-o analiză atentă a programelor de restructurare.

De asemenea, militanţii sindicali cer evitarea abuzurilor în desfiinţarea locurilor de muncă şi concedierea salariaţilor, prin revederea legislaţiei privind concedierile colective, prin blocarea privatizărilor companiilor de stat şi apariţia legii parteneriatului public-privat.

,,Sper să ajungem la nişte rezultate care să dezamorseze tensiunea care se acumulează din ce în ce mai mult. Aş avea şi un mesaj pentru clasa politică, să nu mizeze pe noi într-un rezultat politic. Cel puţin, CNS Cartel Alfa, filiala Bistriţa-Năsăud nu va acţiona astfel încât unii să plece de la putere, şi alţii să vină bine mersi, să se aşeze la putere. Acum e nevoie de solidaritate, şi chiar ne mirăm şi suntem dezolaţi, deoarece clasa politică nu dă dovadă de responsabilitate, nu se aşează împreună la masa negocierilor. Nu primează decât strict interesele politice, iar scopurile politice se joacă cu criza pe spinarea noastră, ceea ce nu este corect. (…) Nu putem fi manipulaţi politic, cel puţin eu nu pot fi manipulat politic, şi avertizam că nu va avea succes o astfel de acţiune în ceea ce ne priveşte”, a declarat Doru Hodoş, preşedinte CNS ,,Cartel Alfa”, filiala Bistriţa-Năsăud.

O echipă formată din liderii de sindicat a stat de vorbă după protest cu prefectul. Dacă nu li se vor lua în calcul nemulţumirile, protestatarii spun că după Sărbătorile de Paşte vor declanşa greva generală.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5