Sindicatele consideră legea tichetelor de vacanţă, o măsură oportună

CNS „Cartel ALFA” salută apariţia tichetelor de vacanţă care potrivit federaţiei sindicale, în momentul actual întăresc o politică coerentă de dezvoltare şi susţinere a acelor sectoare care generează locuri de muncă şi aduc contribuţii substanţiale la bugetul de stat.

,,În acest sens, o ramură importantă a serviciilor, turismul, şi mai ales turismul balnear, nu este exploatat la adevărata sa capacitate. Astăzi, acest sector are o pondere de sub 2,8% in PIB, deşi potenţialul este mult mai mare atât în dezvoltarea economiei naţionale, cât şi în absorbţia forţei de muncă disponibilizate din alte sectoare confruntate cu dificultăţi. Sistemul tichetelor de vacanţă, prin încurajarea turismului intern, va permite prelungirea sezonului turistic, care acum este de doar 2,5 luni pe an, şi mărirea numărului de locuri de muncă (în prezent doar 150.000 de persoane fiind angajate în sector)”, a declarat Bogdan Hossu, preşedintele CNS ,,Cartel ALFA” într-un comunicat de presă.

La capitolul turism, România, deşi are mai multe resurse (deţine 30% din resursele balneare ale Europei) se află în urma unor state din jur cu un potenţial mai scăzut, dar care, prin măsuri fiscale avantajoase, exploatează mai eficient acest sector. De exemplu, Franţa asigură 44% din PIB din servicii turistice.

Potrivit lui Bogdan Hossu, pe lângă efectul de resuscitare a sectorului, introducerea tichetelor de vacanţă va scoate la lumină o parte semnificativă din turismul nefiscalizat, prin obligaţia patronilor de a emite facturi pentru serviciile plătite de clienţi prin acest sistem.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5