CNS „Cartel ALFA” se opune unui împrumut financiar de la FMI

Mult discutatul împrumut financiar de la FMI stârneşte controverse nu doar în rândul politicienilor, ci şi al analiştilor economici, sindicaliştilor. Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” care reuneşte peste un milion de membri se opune oricărei încercări a Guvernului de a face ca România să semneze un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional.

„CNS <> consideră că România trebuie mai degrabă să eficientizeze politica bancară naţională. Un împrumut financiar de la FMI este semnul unei politici conservatoare, în contradicţie cu politicile europene, o îndatorare a României ce va servi mai degrabă mafiilor politice, şi nu dezvoltării economice şi sociale. Încercarea de semnare poate să fie semnalul declanşării conflictelor sociale în România”, a precizat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte CNS „Cartel ALFA” într-un comunicat de presă.

Liderul sindical Bogdan Hossu atrage atenţia că încercarea, în numele acestui acord, de „strângere a curelei” numai de către lucrători, scăzând salariile şi drepturile acestora, nu va face decât să declanşeze acţiuni de masă care pe fondul actual al crizei, vor anula efectul benefic al puţinelor măsuri anti-criză luate prin consensul partenerilor sociali în februarie 2009.

„Este de preferat ca statul, în loc să împrumute la bănci care au credibilitate scăzută, să se împrumute la cetăţeni. Decât să plătească dobânda speculativă, uneori către bănci, să plătească o dobândă adecvată, direct cetăţenilor ţării”, a concluzionat Bogdan Iuliu Hossu, preşedinte CNS „Cartel ALFA”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5