Peste 110 mc de material lemnos, destinat cetăţenilor, confiscat de la un agent economic din Tiha Bârgăului

Polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere au acționat, la finele săptămânii, pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice, pe raza județului. Acțiunea a avut scopul de a verifica modul de respectare a legislației din domeniul comercializării materialului lemnos.

"Astfel, în urma unor controale și verificări de specialitate, s-a constatat că un agent economic din Tiha Bârgăului ar fi achiziționat cantitatea de 116,47 mc de material lemnos, în valoare totală de peste 38 784,51 lei, fără respectarea prevederilor legale. Din verificările efectuate, s-a stabilit că materialul lemnos provine din fondul forestier al comunei, care are destinația exclusivă pentru nevoile cetățenilor din comună și nu pentru comercializare și debitare de către agenți economici autorizați în domeniul forestier", se arată în comunicatul IPJ BN.

Față de agentul economic a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171/2010, cu amendă în valoare de 6000 lei. Totodată a fost confiscată valoarea materialului lemnos în cauză.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5