Peste 140 de teste de coronavirus efectuate la cele două aparate RT-PCR din Bistriţa-Năsăud, în ultimele zile!

La nivelul judeţului nostru, a fost întocmită o statistică referitoare la testele care au fost efectuate în această săptămână la nivel județean, începând cu data validării procedurilor de testare a laboratorului DSP, respectiv data acreditării Spitalului Județean de Urgență Bistrița, anunţă Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, într-un comunicat de presă. 
 
Astfel, la Punctul de lucru biologie moleculară RT-PCR al Laboratorului de analize din cadrul cadrul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, începând cu data de 21-23 aprilie a.c., s-a efectuat un număr total de 51 de teste, din care 11 s-au dovedit pozitive, 31 negative și 1 neconcludent. În prezent, DSP Bistrița-Năsăud deține pe stoc 370 de teste de extracție, 420 de teste de amplificare. În momentul de față, se întocmește un necesar pentru achiziționarea unui nou stoc de teste.
 
"În ce privește situația testărilor RT-PCR la Punctul de lucru biologie moleculară RT-PCR al Laboratorului de analize din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, în perioada 22-23 aprilie 2020, s-a efectuat un număr total de teste pentru 91 de pacienți, din care 11 pozitivi, 7 incerți și 73 negativi. La data de 24.04.2020, Spitalul Județean de Urgență Bistrița deține pe stoc 517 teste de extracție, 2000 de teste de amplificare și are achiziționate și în curs de livrare 4320 teste de extracție și 3936 teste de amplificare.
Precizăm faptul că laboratorul Direcției de Sănătate Publică testează persoanele aflate în carantină, persoanele aflate în izolare, dacă este cazul, pacienți ai Centrului de Dializă, persoane care se află în centrele de vârstnici. De asemenea, în laboratorul din cadrul Spitalului Județean se testează personalul propriu (medical, auxiliar), precum și toți pacienții internați în spital, inclusiv cei care se prezintă la spital cu suspiciune de CoVid-19. Cele două laboratoare colaborează pentru a avea o eficiență sporită în ce privește timpul de determinare a rezultatelor", se arată în comunicatul Prefecturii bistriţene. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5