La nivelul judeţului, luni au fost efectuate 421 teste pentru CoVid-19! 15 au fost pozitive, adică 3,5%!

La nivelul judeţului nostru, luni au fost prelucrate 421 de teste pentru coronavirus, dintre care 184 în Laboratorul de biologie moleculară RT-PCR de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Potrivit directorului executiv al DSP Bistriţa-Năsăud, dr. Anca Andriţoiu, multe dintre teste au fost făcute în laboratorul Regina Maria, pentru personalul şi beneficiarii din centrele rezidenţiale. Potrivit legii, aceste categorii de persoane sunt testate la două săptămâni.

Din totalul de 421 teste, doar 15 reprezintă cazuri noi, adică 3,5%. 14 cazuri noi au apărut din testele de la laboratorul Spitalului Judeţean, iar 1 de la un alt laborator.

Din cele 184 de teste făcute la spital, 20 au fost pozitive (14 noi, 6 probabil retestări, chiar dacă în raportarea de la Bucureşti apare doar unul), 153 negative şi 11 incerte. Din totalul acestor teste, 21 au fost făcute la cerere!

Un lucru bun este faptul că nicio localitate nu se apropie de îndeplinirea criteriilor pentru a intra în carantină. Exista riscul pentru o comună din proximitatea Năsăudului, însă măsurile luate, inclusiv suplimentarea forţelor de ordine, a condus la stoparea răspândirii, nemaiapărând cazuri noi.

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5