Rata şomajului, în scădere uşoară spre 4,21%

Rata şomajului a ajuns în Bistriţa-Năsăud, la finele lunii septembrie, la 4,21%, în scădere cu 0,17 puncte procentuale faţă de august.
Potrivit datelor furnizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, numărul total al şomerilor înregistraţi era 5615 persoane, cu 235 mai puţin faţă de luna precedentă.

Din totalul şomerilor, 3015 beneficiază de indemnizaţie de şomaj, în timp ce 2600 nu “se bucură” nici măcar de acest venit.
Interesant este faptul că jumătate dintre şomeri sunt femei, iar raportat la populaţia activă, rata şomajului feminin este mai mare decât în cazul bărbaţilor.

La sfârşitul lunii septembrie 2012, rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost de 5,01%, mai mare cu 0,12 pp decât cea din luna august a anului 2012 şi cea din luna septembrie a anului trecut.

În această perioadă, angajatorii bistriţeni oferă un număr de 233 posturi vacante, dintre care doar vreo 15 sunt pentru cei cu studii superioare, mai exact tehnice sau economice. Cei cu studii medii sau diverse calificări pot opta pentru un post de agent vânzări, ajutor de bucătar, barman, brutar, bucătar, confecţioner tricotaje, dulgher, frezor, lăcătuş mecanic, mecanic auto, secretară, ospătar, şofer, spălător vehicule, strungar, sudor, templar, tinichigiu, vopsitor sau zugrav. Există şi 13 posturi pentru muncitori necalificaţi, fie în construcţii, fie în industria uşoară.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5