Peste 23 kilometri de piste pentru biciclişti, la Bistriţa. Proiectul va fi depus pentru finanţare europeană

În această săptămână, Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Primăriei Bistriţa a avizat studiul de fezabilitate pentru pistele de biciclete din Bistriţa.

Potrivit primarului Ovidiu Creţu, este vorba despre piste pentru bicicleta care vor fi amenajate pe 28 de străzi din Bistriţa, cu o lungime de aproximativ 24 kilometri. Acestea se vor adăuga şi celorlalte piste cuprinse în proiectul Linia Verde (Unirea – str. General Grigore Bălan – Dornei-Şincai-Independenţei), plus cele de pe Bulevardul Decebal, str. Andrei Mureşanu, str, Năsăudului.

„Toate pistele vor fi decalate faţă de spaţiul rutier şi trotuar. În câteva locuri vor fi la acelaşi nivel cu trotuarul, dar vor fi separate prin stâlpişor sau anumite mijloace de acest tip şi de rutier, şi de pietoni. Circa 13 km de piste sunt pe ambele părţi ale străzii, de câte un metru lăţime, 10 km sunt piste pe cu lăţimea de 2 m pe aceeaşi parte (fosta Centură sau str. Simion Mândrescu, Subcetate – Calea Clujului). Avem şi jumătate de km cu piste de 2,5 m lăţime, unde traficul este mai intens. Finalizarea şi aprobarea în CTE înseamnă faptul că vom putea să aprobăm în Consiliul Local – bănuiesc că în şedinţa de luna viitoare – astfel încât să fie pregătit pentru că acest gen de obiectiv este finanţat prin Programul Operaţional Regional”, a dat explicaţii primarul Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Comentarii

22/04/16 15:50
locuitorul

Multa bafta! Deabia asteptam sa le vedem finalizate.

24/04/16 09:51
Cetatean din Bi...

Domnul primar, va rugam sa aveti amabilitatea si sa va ganditi si la creerea unor locuri de "parcare" pentru biciclete, cu rastele de sprijin si cu dispozitive antifurt al acestora, astfel incat, daca tot merge cineva la cumparaturi ( sau nu numai ... ) cu bicicleta, sa nu fie susprins la inapoiere, ca i-a disparut bicicleta ... macar in zona magazinelor ...
Va multumim pentru intelegere !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5