Pistă pentru biciclişti, pe 28 de străzi, printr-un proiect european

Consiliul Local Bistriţa va dezbate în şedinţa extraordinară de mâine un proiect de hotărâre privind actualizarea documentaţiei tehnico-economice la obiectivului de investiţii „Amenajare piste de ciclişti în municipiul Bistriţa – etapa I”. Potrivit primarului Ovidiu Creţu, proiectul ar urma să fie realizat din fonduri europene, în acest exerciţiu financiar.

         „Sunt piste aferente a 28 de străzi din municipiul Bistriţa, în total, 27,6 km de pistă de bicicletă luate pe un singur sens. Acolo unde avem piste de biciclete pe ambele sensuri, le-am calculat dublu. Mai sunt piste care vor fi realizate, tot în această perioadă, dar pe alte proiecte, Linia Verde sau reabilitarea străzilor Gării, Decebal, Andrei Mureşanu, Năsăudului, care vor completa cu aproximativ 25 km piste de biciclete. Valoarea totală a acestui proiect se ridică undeva la 4,6 milioane euro”, a explicat primarul Bistriţei, în cadrul unei conferinţe de presă.

         Potrivit acestuia, pistele de biciclişti nu înseamnă doar linii trasate, ci va exista o diferenţă de nivel de 5-6 cm între pistele de biciclişti şi trotuar/carosabil, urmând să fie amplasate elemente de separare pentru protecţia cicliştilor de maşini şi a pietonilor de ciclişti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5