Nu am făcut destul!

Peste 230 de persoane din Căianu Mic au beneficiat de investigaţii medicale gratuite. Primarul Paul Ştir: Sănătatea, o prioritate pentru admnistrația locală

Campania medicală de testări gratuite, "Nu am făcut destul", s-a încheiat cu bine! Acțiunea desfășurată la sediul primăriei, pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, având ca scop principal prevenirea și combaterea cancerului de sân, a fost realizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, cu ajutorul voluntarilor din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca, în colaborare cu Primăria comunei Căianu Mic.

„Consider că a fost o acțiune reușită și necesară pentru comuna noastră. În cadrul acestei campanii au fost realizate investigații medicale gratuite pentru un număr total de 231 persoane, din care: 214 femei și 17 bărbați”, precizează primarul Paul Ştir.

În cazul femeilor au fost realizate următorele investigații, respectiv  măsurare greutate, măsurare înălțime, indice de masă corporală, tensiune arterială, glicemie, vârsta arterelor, electrocardiogramă, control de alunițe suspecte și ecografie mamară. În cazul bărbaților au fost a fost măsurată greutatea, înălțimea, indicele de masă corporală, tensiunea arterială, glicemia, vârsta arterelor, electrocardiograma și control de alunițe suspecte.  

„Pentru organizarea acestei campanii medicale, la nivelul comunei Căianu Mic, doresc să mulțumesc Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România. De asemenea, mulțumesc cadrelor medicale de specialitate și studenților voluntari din cadrul Organizației Studenților Mediciniști din Cluj-Napoca pentru tot sprijinul acordat. Apoi, mulțumesc colegilor mei, Boca Rodica - Asistent Medical Comunitar și Vidican Florin - Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență, care, din punct de vedere organizatoric, s-au implicat într-un mod exemplar pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a acestei campanii.

Oameni buni, vă mulțumesc și dumneavoastră că ați arătat deschidere și interes campaniei "Nu am făcut destul" și vă asigur că domeniul sănătății va fi în continuare o prioritate pentru admnistrația locală a comunei Căianu Mic, iar pe viitor vom continua să investim în organizarea unor astfel de acțiuni atât de benefice pentru fiecare dintre noi”, transmite primarul comunei, Paul Ştir.

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), în parteneriat cu Asociația Pacienților Cronici din România, organizează a V-a ediție a campaniei „Nu am făcut destul”, care are ca scop testarea gratuită pentru depistarea cancerului la sân în rândul femeilor din mediul rural.

Anul acesta, campania de testări gratuite se va desfășura în cinci județe din Ardeal, astfel că în lunile octombrie și noiembrie vor fi testate mai mult de 1000 de femei din Alba, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud și Sibiu.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5