Peste 270 bistriţeni vor să devină preşedinţi şi locţiitori ai birourilor secţiilor de votare

*Termenul limită pentru înscriere este vineri, 26 septembrie

Persoanele interesate să fie preşedinţi şi locţiitori ai birourilor electorale ale secţiilor de votare din judeţ se pot înscrie pe lista deschisă la Instituţia Prefectului, până în data de 26 septembrie, ora 14.00. Din această listă, prin tragere la sorţi vor fi desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii la alegerile pentru Preşedintele României, din data de 2 noiembrie 2014.
Potrivit informaţiilor furnizate de Instituţia Prefectului, până la această dată, pe lista deschisă figurează 273 persoane, mizându-se că, în următoarele trei zile numărul celor interesaţi va creşte semnificativ, aşa cum s-a întâmplat la fiecare scrutin electoral.
Pentru a se înscrie, persoanele au nevoie de o copie după actul de identitate, de acte doveditoare din care rezultă că au studii superioare sau studii liceale, o cerere tip şi o declaraţie pe proprie răspundere că nu fac parte din niciun partid politic şi din nicio organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri.
Pentru informaţii suplimentare, acestea se pot adresa la Instituţia Prefectului - Carmen Toderaşc, şef Serviciu pentru Verificarea Legalităţii Actelor, a Aplicării Actelor Normative şi Contencios Administrativ, telefon 0263.216150, interior 29005, respectiv pe site-ul instituţiei www.prefecturabn.ro
Preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora beneficiază de o indemnizaţie de 85 lei pe zi de activitate, dar nu mai mult de 5 zile pentru primul tur de scrutin şi 4 zile pentru cel de-al doilea. Ceilalţi membri ai birourilor (reprezentanţii partidelor) primesc o indemnizaţie de 65 lei pe zi, 3 zile – primul tur, 2 zile – turul doi. Veniturile din indemnizaţii se impozitează conform legii.
....................................
Citiţi ediţia print !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5