Peste 300 de deţinuţi şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile prezidenţiale. Pacienţii din judeţ au solicitat urna specială

Până la această oră, nu s-au  înregistrat probleme la nivelul judeţului în desfăşurarea procesului electoral din cele 313 secţii de votare, nefiind înregistrate sesizări din partea partidelor politice. În plus, nu s-a solicitat înlocuirea preşedinţilor sau locţiitorilor de la secţiile de votare, unui singur reprezentant al unui partid politic dintr-o secţie de votare din Sângeorz Băi făcându-i-se rău, însă situaţia s-a remediat.

Pentru urna specială, au fost făcute deja solicitările, cele mai multe din unităţile spitaliceşti de pe raza judeţului şi de la Penitenciarul Bistriţa, a anunţat judecătorul Reghina Berari, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„În municipiul Bistriţa, cele mai multe solicitări pentru urna specială sunt pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă, cu 151 cereri, care au fost depuse la Secţia 39. Urmează să se valideze în ce măsură dacă sunt complete şi câţi pot să voteze din cei care au solicitat. Pentru Penitenciarul Bistriţa, s-au depus 305 cereri pentru urna specială, la Secţia 21.  Am alocat un operator de calculator suplimentar, care va valida votanţii din interiorul penitenciarului”, a declarat preşedintele BEJ BN.

Cereri au fost depuse şi de secţiile externe ale Spitalului Judeţean,şi anume 47 cereri de la secţia de pe str. Independenţei, 21 cereri de la secţia de pe str. Someşului, 23 cereri de la secţia de pe str. Alba Iulia, 9 cereri de pe str. Ghinzii, la care se adaugă 7 cereri de la Căminul de Persoane Vârstnice din Bistriţa.

La Beclean, sunt 16 cereri pentru urna specială.din care 14 sunt de la spitalul orăşenesc. La Năsăud, au fost înregistrate 43 de cereri de la SpitalulOrăşenesc „Dr. George Trifon”, în tiimp ce de la Căminul de la Nuşeni au fost transmise 58 cereri.

Interesant este faptul că nu maipuţin de 27 persoane din Cireşoaia au solicitat urna specială, motivul fiind vârsta înaintată, acestea fiind greu de deplasat spre secţia de votare.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5