Numărul cererilor pentru urna mobilă, mai mare faţă de primul tur

*aproximativ 900 de persoane au făcut cereri pentru a vota cu urna mobilă

895 de persoane au făcut cereri pentru a vota cu urna mobilă, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, faţă de 695 câţi au cerut acest mijloc în primul tur. În judeţul Bistriţa-Năsăud, aproximativ 900 de persoane care sunt fie internate în spital, fie în stare de arest şi-au anunţat intenţia de a vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit judecătorului Diana Linul, membru BEJ (Biroul Electoral Judeţean) au fost solicitate 446 de cereri pentru urna mobilă din partea pacienţilor, 438 de cereri formulate de deţinuţii din Penitenciarul Bistriţa şi 11 din partea persoanelor aflate în centrul de arest preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

"Pe secţia de votare nr.39 arondată Spitalului Judeţean de urgenţă Bistriţa, 141 de cereri, faţă de 98 de cereri în primul tur. Pe secţia de votare nr.45 de pe strada Ghinzii, în acest tur, au fost solicitate 21 de cereri, faţă de 16 primul tur. Secţia de votare nr.3, Spitalul de pe strada Alba-Iulia, au fost solicitate 45 de cereri, faţă de 39 în primul tur. La secţia de votare nr.7, Spitalul de pe Independenţei, au fost solicitate 69 cereri, faţă de 55 în primul tur. Secţia de votare nr.20, strada Someşului, în acest tur au fost solicitate 43 de cereri, faţă de 15 cereri în primul tur. Spitalul Orăşenesc Beclean, secţia de votare nr.59, în primul tur au fost 90 de cereri, în cel de al doilea tur 75 de cereri.

De asemenea, au mai fost înregistrate o cerere de la azilul de bătrâni şi o cerere de la o persoană particulară. Pentru Spitalul Orăşenesc din Năsăud, secţia de votare nr.70, erau aseară, numai 2 cereri, tot persoane private. Clinica Sanovil – 5 cereri, iar în primul tur nu au avut nicio cerere.

Penitenciarul Bistriţa, cu două secţii de votare arondate, la secţia de votare nr. 22, pentru acest tur – 218 cereri, faţă de 194 cereri în primul tur, iar la secţia de votare nr. 24 – 220 cereri, faţă de 163 de cereri în primul tur. IPJ –arestul, în al doilea tur 11 cereri, faţă de 12 cereri din primul tur”, a declarat judecătorul Diana Linul.

Potrivit BEJ Bistriţa-Năsăud, până la ora 10.00 votaseră doar 32 de persoane cu urna mobilă în întreg judeţul, dintre care 22 la nivelul municipiului Bistriţa şi 2 persoane în comuna Budeşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5