Bolnavii de la Spitalul Judeţean nu au votat

Pacienţii internaţi la Spitalul Judeţean Bistriţa-Năsăud nu solicitat urna mobilă pentru a vota. Potrivit managerului spitalului, dr. Mircea Gelu Buta, în unitatea spitalicească niciunul dintre cei aproape 500 de bolnavi internaţi nu au solicitat urna mobilă, din cauza stării grave de sănătate şi a procedurii complicate de solicitare a acesteia.

La alegerile prezidenţiale, urna mobilă poate fi solicitată doar de deţinuţi şi de persoanele imobilizate la pat. Ca să voteze însă, aceştia trebuiau să depună la Biroul Electoral Judeţean, cel puţin o cerere. Bolnavii trebuie să depună şi acte care să ateste că nu se pot deplasa. Mai întâi, preşedintele secţiei de votare desemnează doi membri ai biroului electoral care să se deplaseze la solicitant. Apoi, sunt pregătite ştampila, buletinele de vot şi timbrele autocolante.

Ca să vină urna mobilă acasă, trebuie să vă aflaţi pe raza secţiei de votare unde sunteţi arondaţi. Asta întrucât, legea spune că o secţie de votare are în dotare doar o singură urnă mobilă. Dacă sunteţi internat într-un spital care nu se află pe raza secţiei de votare unde sunteţi arondat şi... vreţi să votaţi, trebuie să vă externaţi.

Aceeaşi procedură se aplică şi în cazul persoanelor private de libertate. Numai că, acestea trebuia adresată directorului de penitenciar. Medicii, asistentele şi brancardierii care lucrează astăzi nu au dreptul să solicite urna mobilă la spital. Dacă vor să voteze, vor trebui să se deplaseze la secţia de votare unde sunt arondaţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5