Peste 40 de amenzi aplicate de polițiștii de la Ritieră într-o singură zi!

Comunicat de presă IPJ BN

Ieri, 5 octombrie, polițiștii au continuat acțiunile pe raza întregului județ pentru asigurarea fluenței traficului rutier cât și cu scopul depistării șoferilor care prin nerespectarea regulilor și normelor de circulație pot pune în pericol siguranța celorlalți.

O atenție deosebită a fost acordată depistării celor care conduc sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive cât și a șoferilor care nu respectă limita legală de viteză.

În cadrul acțiunilor punctuale desfășurate, au fost efectuate verificări în trafic, fiind oprite pentru control aproape 100 de autovehicule și legitimate aproximativ 100 de persoane. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 7500 de lei.

Totodată, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool sau stupefiante, în trafic au fost efectuate 26 de testări cu aparatele din dotare.

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au oprit o autoutilitară care se efectua o manevră neregulamentară de depășire. Polițiștii i-au solicitat conducătorului autoutilitarei documentele, iar în urma verificărilor, s-a constatat că acesta are permisul de conducere suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:
• Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic!
• Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare!
• Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
• Nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice!
• Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, ploaie abundentă sau ceaţă densă!
• Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
• Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident!
• Acordaţi un plus de atenţie conducerii prin intersecţiile nedirijate, la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune!
• Înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic că nu se apropie niciun autovehicul!
• Nu folosiți telefonul în timp ce conduceți!

Suntem permanent prezenți în trafic pentru siguranța dumneavoastră!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5