Peste 53 hectare de păşune, scoase la licitaţie de municipalitate

Municipalitatea închiriază, prin licitaţie publică, suprafaţa de 53.70 ha  teren cu destinaţia de pajişte, din Viişoara şi Sărata, pentru păşunatul animalelor, crescătorilor de animale din municipiul Bistriţa şi din localităţile componente. Durata închirierii suprafețelor de pajiști disponibilizate în acest an, aflate în proprietatea municipiului Bistrița, este de 2 sezoane de păşunat, respectiv 2017 şi 2018. Proiectul de hotărâre va fi dezbătut în şedinţa ordinară de joi, a Consiliului Local Bistriţa.

Preţul de pornire a licitaţiei publice pentru închirierea suprafeţelor de pajişti de 96 lei /ha, calculat potrivit legii. Chiria pentru suprafeţele de pajişti, stabilită în urma licitaţiei, se va indexa anual cu rata inflaţiei. Procedura de licitaţie publicĂ pentru închirierea suprafeţelor de pajişti se va organiza de către Ocolul silvic al municipiului Bistriţa RA, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Suprafeţele de teren au fost disponibilizate, pentru că două dintre contracte nu mai sunt valabile. Unul dintre titulari, care închiriase 32 hectare de păşune, nu mai are animale, iar un alt contract pentru 20 hectare a fost reziliat. De asemenea, o suprafaţă de 1,70 ha pajişti amplasată în localitatea componentă Sărata nu a fost repartizată până în prezent pentru pășunatul animalelor. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5