Peste 600 tone de sare sunt deja în Baza Tihuţa. Prefectul Frenţ a evaluat parcul auto şi stocurile de material antiderapant

Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, însoțit de ing. Alexandru Slavita, şeful Secției Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud, au verificat tehnica auto specifică pentru deszăpeziri şi stocurile de material antiderapant pentru sezonul rece 2018-2019, la Baza Tihuța din Piatra Fântânele. Demersul vine ca urmare a aprobării în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a „Planului de măsuri specifice sezonului rece pentru anul 2018-2019”.

„S-a constatat că în depozitul de la această bază de sprijin sunt peste 600 tone de sare, iar în câteva zile vor fi finalizate lucrările la un nou depozit de sare. Au fost pregatite patru autobasculante dotate cu lamă și împrăștietor, două încărcătoare și o autofreză recent achiziționată prin Programul Operațional Sectorial de Transport și cofinanțat de UE prin fondul European de Dezvoltare, gata să intervină în caz de nevoie. Utilajele vor fi suplimentate în concordanță cu manifestările meteo”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului.

Totodată, până în prezent au fost montați și 1.500 m de parazăpezi în zona cu risc de viscol a DN 17.

          De asemenea, în următoarele două săptămâni se vor finaliza lucrările privind refacerea marcajelor rutiere, iar până la sfârșitul lunii se vor monta semnele de circulație specifice anotimpului rece.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5