Peste 6000 de tineri ortodocși din Europa, la Cluj-Napoca. Năsăudenii se pregătesc să onoreze invitaţia

Joi, începând de la ora 10.00, la sediul Protopopiatului Ortodox Român Năsăud a avut loc o întâlnire a tinerilor din cuprinsul acestui protopopiat care participă la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Europa din 4-7 septembrie de la Cluj-Napoca.
Întâlnirea a început cu un cuvânt de bun venit adresat tinerilor de către PC Pr. Protopop Ioan Dâmbu, care le-a vorbit despre frumusețea tinereții și despre virtuțile ce ar trebui să îl caracterizeze pe un tânăr creștin pentru a fi un bun mărturisitor al lui Hristos în societatea contemporană.
În cadrul acestei întâlniri, cei trei preoți însoțitori ai grupului Pr. Potra Ștefăniță de la Parohia Ilva Mică, Pr. Tofan Ovidiu de la Parohia Telcișor și Pr. Creța Ioan de la Parohia Florești, le-au prezentat tinerilor programul întâlnirii și regulamentul ce trebuie respectat, iar spre finalul întâlnirii au cântat toți câteva pricesne spre slava lui Dumnezeu.
La această întâlnire au mai fost prezenți și Pr. Dan Cismaș de la Parohia Maieru, Pr. Vasile Ureche de la Parohia Valea Mare, Pr. Iuliu Morariu de la Parohia Coșbuc și Pr. Iuliu Brici de la Parohia Ilva Mică Someș.
Amintim faptul că întrucât în anul 2015, municipiul Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Cluj și Arhiepiscopia Ortodoxă a Vadului, Feleacului şi Clujului organizează la Cluj-Napoca, în perioada 4-7 septembrie 2015, Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Europa. La această întâlnire sunt invitaţi, pe lângă tineri ortodocşi din fiecare eparhie din ţară, tineri din Republica Moldova şi din diaspora românească, și tineri ortodocși din ţări precum: Rusia, Grecia, Ucraina, Georgia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cehia şi Slovacia, Finlanda, Albania şi Cipru, estimând numărul total al participanţilor în jurul cifrei de 6000. Mai multe detalii despre acest eveniment găsiți pe site-ul: www.oym2015.ro.

Secretar,
Paul Gavriloaie

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5