Peste 7.600 de cereri depuse pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei

În judeţul nostru au fost depuse, până la finele lunii noiembrie, 7.635 de cereri pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, conform Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud. Cele mai multe cereri au fost depuse pentru acordarea de ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne.

"Până la sfârşitul lunii noiembrie 2014 au fost transmise de către primării solicitările persoanelor, la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud şi la furnizorii de gaze naturale şi energie electrică, solicitări pentru decontarea unui număr de 7.635 cereri de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, din care 5.834 cereri ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne, 1.785 cereri ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi 16 cereri ajutoare de încălzire cu energie electrică”, ne comunică Ani Bob, director executiv AJPIS BN.

La începutul lunii decembrie, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud a solicitat deschidere de credite în vederea plăţii ajutoarelor de încălzire cu lemne către primării în sumă totală de 1.240.620 lei.

De mai bine de 3 ani, numărul beneficiarilor a scăzut considerabil. În sezonul rece 2011- 2012, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost peste 16.000 de beneficiari, spre deosebire de actualul sezon, când sunt înregistraţi circa 8.000 de beneficiari. Pentru a beneficia de aceste ajutoare consumatorii vulnerabili trebuie să depună, la primăria de domiciliu, o cerere însoţită de documente justificative privind componenţa familiei şi veniturile obţinute în luna anterioară depunerii cererii. Aceste venituri calculate pe membru de familie nu trebuie să depăşească 615 lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5