În judeţul nostru, peste 8.000 de familii au cerut ajutoare de încălzire

Până la sfârşitul lunii noiembrie 2013 au fost depuse de către primării, la Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud şi la furnizorii de gaze naturale şi energie electrică, solicitări pentru decontarea unui număr de 8.612 cereri de ajutoare pentru încălzirea locuinţei, din care 6.258 cereri ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu lemne, 2348 cereri ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale şi 16 cereri ajutoare de încălzire cu energie electrică, se precizează într-un comunicat de presă emis de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Bistriţa-Năsăud.

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Bistriţa-Năsăud a efectuat plata ajutoarelor de încălzire cu lemne către primării în sumă totală de 1.326.150 lei în data de 11.12.2013, urmând ca ulterior primăriile să facă plăţile către titularii de ajutoare.

Dintre furnizorii de gaze naturale şi energie electrică singurul care a solicitat, până în prezent, decontarea de sume a fost CPL Concordia Filiala Cluj, furnizor de gaze naturale în oraşul Năsăud. Acestuia i s-a decontat suma de 23.228,12 lei pentru un număr de 242 beneficiari de ajutor de încălzire cu gaze naturale.
Dacă consumatorii vulnerabili îndeplinesc condiţiile de acordare pe parcursul sezonului rece, stabilirea dreptului la ajutorul pentru încălzirea locuinţei se face prin dispoziţie a primarului, după cum urmează:

începând cu luna depunerii cererii pentru cei care au depus documentele până la data de 20 a lunii respective; începând cu luna următoare pentru cei care au depus documentele după data prevăzută la lit. a);

începând cu luna depunerii cererii pentru beneficiarii de ajutor social al căror drept de ajutor social este stabilit începând cu acea lună indiferent de data la care a fost depusă cererea.

Pentru a beneficia de aceste ajutoare consumatorii vulnerabili trebuie să depună, la primăria de domiciliu, o cerere însoţită de documente justificative privind componenţa familiei şi veniturile obţinute în luna anterioară depunerii cererii. Aceste venituri calculate pe membru de familie nu trebuie să depăşească 1,230 ISR (615 lei).

Comparativ cu anii precedenţi A.J.P.I.S. Bistriţa-Năsăud a constatat o scădere a numărului de mandate poştale neachitate pentru plata tuturor beneficiilor sociale, totuşi sunt beneficiari care nu-şi încasează lunar beneficiile sociale cuvenite, plătite în acest mod.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5