Peste 90 de elevi maghiari au beneficiat de Programul Ghiozdanul Şcolar, al UDMR BN

Biroul de presă UDMR BN

15 septembrie este o dată importantă pentru fiecare elev, deoarece a început şcoala. Cu această ocazie UDMR organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud a realizat cea de a V-a ediţie a programului Ghiozdanul Şcolar, în cadrul căreia fiecare elev care începe clasa întâi la secţia maghiară primeşte un ghiozdan plin cu rechizite şcolare din partea organizaţiei.

Programul a pornit în anul 2010, şi de atunci se bucură de succes în fiecare an. Cu începutul acestui an şcolar 92 de elevi maghiari din judeţul Bistriţa-Năsăud au început şcoala cu un ghiozdan echipat primit cadou, din localităţile Bistriţa, Beclean, Braniştea, Cireşoaia, Nimigea de Jos, Nuşeni, Matei, Fântânele, Viţa, Rodna, Ţigău, Fântâniţa, Sărata, Tonciu.

„Când am pornit programul am sperat că va fi un succes pe termen lung. Acesta este cel de al cincelea an când oferim câte un ghiozdan elevilor care încep clasa a I-a, şi pot spune că ne-am atins scopul. Spre bucuria mea, anul acesta am avut ocazia de a oferii mai multe ghiozdane. Anul trecut am oferit 78 de bucăţi, iar anul acesta 92. Fericirea de pe chipul copiilor, chiar şi al părinţilor este cel mai important lucru.

Realizarea programului este încă dovada colaborării de succes, deoarece acţiunea a fost realizată cu ajutorul financiar al Fundaţiei Communitas din Cluj-Napoca înfiinţată de UDMR, al primarului, viceprimarilor, consilierilor locali, membrilor prezidiului executiv al UDMR BN şi alte persoane care au dorit să contribuie la realizarea acestui program.” - a declarat Décsei Atilla, preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5