Piatra de temelie a noii clădiri a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, sfinţită de Mitropolitul Andrei! O zi istorică pentru sănătatea din Bistriţa-Năsăud!

Mitropolitul Andrei a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a noii clădiri a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în sobor fiind protopopii ortodocşi Ioan Dâmbu (Năsăud), Alexandru Vidican (Bistriţa) şi Dragoş Cristian (Beclean),  Ioan Buftea (Dej), dar şi protopopul greco-catolic Cristian Goia şi preoţi ortodocşi şi greco-catolici de pe raza municipiului Bistriţa. Mesajul „Manifest pentru viaţă – asumare şi mesaj pentru viitor” a fost pus într-o „capsulă a timpului” ce va fi deschisă peste un secol.

În cuvântul de învăţătură, Mitropolitul Andrei a punctat faptul că acest moment inaugural are loc acum în Postul Paştelui, când trebuie „să postim de răutate”, mulţumind pentru faptul că investiţiile în sănătate vor fi încununate de un Paraclis, o capelă pentru bolnavii spitalului.

         Preşedintele CJ,  Radu Moldovan, a precizat că, după preluarea mandatului, sănătatea a fost pusă pe primul plan. „Nu îndrăzneam să cred că după zece ani voi trăi o asemenea zi, un moment istoric pentru judeţul nostru. (...) Vă asigur că, dacă veţi ajunge la spital, sunteţi pe mâini bune. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat ca aceste investiţii de peste 50 milioane euro, care s-au făcut până-n prezent, să fie „mobilate” cu medici de foarte bună calitate. Actul medical în Bistriţa-Năsăud a crescut în mod consistent, spun oamenii şi specialiştii”, a declarat preşedintele Radu Moldovan.

         Au dat curs invitaţiei formulate de preşedintele Radu Moldovan şi managerul Gabriel Lazany, prefectul Teofil Cioarbă, vicepreşedintele CJ – Camelia Tabără, secreatrul de stat Monica Săsărman, senatorul Ioan Deneş, deputaţii Bogdan Ivan şi Daniel Suciu, primarul Becleanului – Nicolae Moldovan, primari de comune, şefii instituţiilor de ordine publică din subordinea MAI, şefi de instituţii deconcentrate, reprezentanţi ai mediului economic. Directorul medical Gabriela Deak, directorul de îngrijiri – Gabriela Remeş, directorul administrativ – Paul Szekely, directorul financiar-contabil – Mirela Pop, medici, asistente medicale au participat la evenimentul din curtea spitalului, în calitate de gazde.

Manifest pentru viaţă – asumare şi mesaj pentru viitor

         Din respect pentru oameni, clădim pentru sănătate şi punem piatra de temelie a celui mai mare şi important proiect din domeniul medical, „Extinderea pavilionului Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, prin construirea unui corp de clădire nou, cu pasarelă de trecere între clădirea existentă şi cea propusă”.

         O investiţie de referinţă, pentru viaţă, însă proiectele în sănătate, modernizarea şi reabilitarea vechiului Spital şi Secţiilor externe au început încă din 2012.

         Aşadar, sănătatea în Bistriţa-Năsăud este de peste 10 ani de zile pe primul loc, iar voi cei de acum, în 2123, când deschideţi această „Capsulă a timpului”, să păstraţi tradiţia grijii pentru viaţă.

         Nu ştim cum arată Spitalul la 100 de ani de la această zi importantă pentru noi, dar sperăm că este tot un loc al medicilor dedicaţi, prelungiri ale mâinii lui Dumnezeu pe Pământ, aparatură ultramodernă, cum există la noi, acum, la nivelul anului 2023, iar Spitalul este un simbol al respectului pentru viaţă.

         Bunul Dumnezeu să ne binecuvânteze pe noi toţi şi să ne călăuzească faptele spre a face bine pentru oameni, mereu.

         Semnăm şi ne asumăm finalizarea clădirii pentru sănătate, pentru şansa la viaţă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud – Emil Radu Moldovan

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului - Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei Andreicuţ

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud – Teofil Iulian Cioarbă

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa – Gabriel Lazany

Protopopiatul Ortodox Român Bistriţa – Protopop Alexandru Vidican

Administratorul public al judeţului Bistriţa-Năsăud – Florin Grigore Moldovan

Directorul executiv, Direcţia Investiţii Drumuri Judeţene – Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud – Ciprian Ceclan Oprea

Preot Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa – Alin Miheştian

Director administrativ Spitalul Judeţean de Urgenţă – Paul Gabriel Szekely

Constructor, Dimex 2000 Company, Administrator – Ioan Scurtu

Proiectant general, Mansart Corporate SRL – Cubicon Invest SRL, Director – Şerban Pop

Dimex 2000 Company SRL, Director tehnic – Ioan Nicolae Scurtu

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5