Poarta de intrare în Bistriţa, pe calea ferată, întâmpinată de oameni ai străzii

Tot mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe str. Arţarilor, paralele cu calea ferată, sunt nemulţumiţi că nimeni nu se implică pentru a lua măsuri împotriva unor cetăţeni de etnie romă care s-au refugiat pe fosta rampă care depozita mărfuri CFR în spatele fostului depozit ICRA.
Deplasându-mă la faţa locului, am sesizat într-adevăr un adevărat focar de infecţie, plăpumi pline cu mizerie în care se învelesc noapte, pline cu fum, bineînţeles, unde mizeria este la ea acasă. În cursul nopţii, aceştia fac foc pentru a se încălzi în apropierea conductelor de gaz şi a instalaţiilor electrice, un adevărat pericol pentru noi toţi. Într-un final am luat legătura cu şeful de post al Poliţiei TF din Gara Bistriţa, Vasile Curtuiuş, pentru a vedea poziţia lui vizavi de ce se întâmplă în sectorul acestuia.
„Într-adevăr aceasta este situaţia în momentul de faţă. Am încercat să-i mai alung, dar se întorc. Din păcate nu există o legislaţie împotriva lor. Noi suntem legaţi de mâini şi de picioare şi nu putem face nimic. Înainte mai mergea cu frica, un şut în fund etc., dar acum nu mai putem abuza forţa dacă aceştia nu au comis fapte de natură penală”.
Unii muncitori au confirmat faptul că noaptea intră în vagoane şi dorm acolo deşi sunt daţi jos, aceştia vin înapoi şi nu se poate face nimic.
Domnilor, faceţi ceva pentru aceşti oameni pentru a nu mai fi văzuţi zilnic în mizeria instalată pe acea rampă, şi de ce nu pentru liniştea bistriţenilor, a vecinilor de pe Arţarilor, că totuşi suntem poarta de intrare în Transilvania, iar cei care ne trec pragul nu doresc aşa ceva.

Comentarii

12/10/21 13:32
bistritean

Ce adevarat vorbeste seful de post. In Romania nu existe sisteme care sa se ocupe de astfel de situatii. Sa stam sa inghitim si sa ne rugam cand trec copiii nostri pe acolo ca nu patesc nimic.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5