Pod peste Someş, din fonduri guvernamentale, la Năsăud. Complexul sportiv multifuncţional, în analiză la Ministerul Dezvoltării

Primarul oraşului Năsăud, Mircea Romocea, va fi prezent joi la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene pentru a semna contractul de finanţare pentru proiectul „Pod cu o bandă de circulație peste râul Someș, orașul Năsăud”.  Construcţia podului de la Luşca, în valoare de 3.104.637 lei, este finanţată în etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală. De altfel, în cadrul acestui program guvernamental,  administraţia năsăudeană are înderulare şi un proiect de modernizare a patru străzi din oraş, investiţia cu o valoare de peste 6 milioane lei.

         „Joi vom fi la Ministerul Dezvoltării cu două obiective. Pentru podul de pe Someş, vom semna cu certitudine contractul de finanţare. De asemenea, în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Dezvoltării Regionale va intra în dezbatere şi proiectul privind amenajarea Complexului sportiv multifuncţional şi de agrement din Năsăud. Au mai fost făcute cev aintervenţii la documentaţia tehnică, dar eu sunt optimist cu privire la finanţare”, ne-a declarat primarul Mircea Romocea.

Proiectul “Complex sportiv multifuncțional și de agrement în orașul Năsăud”, cu o valoare estimată de 6 milioane euro,  presupune realizarea unor obiective de investiții pentru cetățenii orașului Năsăud, dar și pentru toți aceia care vor hotărî să își petreacă timpul liber în această locație, şi anume amenajări exterioare pentru acces, respectiv circulație pietonală şi circulație auto și parcări, dar şi amenajări exterioare pentru agrement.  Este vorba despre bazin acoperit iarnă-vară, piscină pentru adulți, piscină pentru copii, spații amenajate pentru plajă (300 de locuri), gradene, teren de tenis, teren de volei și baschet, teren de minifotbal și handbal, spații comerciale pentru alimentație publică, vestiare, cabinete medicale, alei pentru circulație pietonală şi 150 de locuri amenajate pentru parcare.

         În imediata apropiere a acestei investiții se va realiza un alt proiect derulat de către Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, respectiv va fi amenajată o "faleză", prin consolidarea şi indiguirea malului drept al Someşului, de la podul rutier în aval până în dreptul Văii Caselor, pe un tronson ce însumează circa 2 kilometri. Această investiție are o valoare de peste 4 milioane de euro.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]