Podul dintre Tărpiu şi Mintiu, în recepţia finală

*pentru alte 100 de poduri din judeţ s-ar justifica lucrări de reabilitare

Ieri a avut loc recepţia finală a podului de pe DJ 173 B (km 19+291), dintre Tărpiu şi Mintiu, conform procedurilor demersul având loc după doi ani de la finalizarea lucrărilor, adică după expirarea termenului de garanţie. Comisia de recepţie, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Liviu Rusu, a evaluat starea lucrărilor, considerând că nu există niciun fel de probleme tehnice.

Proiectată de SC Drum Proiect SRL, în colaborare cu prof. univ. dr. Gabriela Viorel de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, “lucrarea de artă”, aşa cum este considerată de specialişti, a fost executată de SC Fulga SRL Negreşti-Oaş, firmă care a mai executat lucrări similare şi la Sângeorz-Băi, Buduş, Coşbuc sau la Şoimu (DJ 173 A – Bistriţa Bârgăului – Colibiţa). Investiţia derulată de Consiliul Judeţean a însumat aproximativ 918.000 lei, potrivit datelor furnizate de şeful Serviciului Administrare Drumuri Judeţene şi Lucrări Publice, ing. Alexandru Orţan.

Pe drumurile judeţene din Bistriţa-Năsăud sunt circa 160 de poduri, dintre care 100 ar necesita lucrări de reabilitare şi consolidare. Deoarece costurile pentru astfel de investiţii sunt substanţiale, proiecte rămân pe o listă îm aşteptarea unor vremuri mai bune.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5