Povestea nucului uscat. Consilierii locali cer primarului să găsească vinovatul

Consilierul Doru Mârza a postat fotografii pe facebok cu un nuc uscat de pe Intrarea Turturelelor.
Discuţia despre acest nuc a fost la recenta ședință a Consiliului Local Bistrița, unde consilierul Antal Atilla i-a solicitat primarului Ovidiu Crețu să ceară tăierea nucului. dar cine este vinovat pentru uscarea nucului ?
”Primarul a fost sesizat să aibă în vedere tăierea unui nuc uscat de pe Intrarea Turturelelor. Îi solicit şi eu ca, înainte de a primi autorizația de tăiere de la Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, având în vedere că nucii sunt o specie protejată de lege (nu se pot tăia decât cu autorizație), să afle şi cine a crestat acel nuc de jur împrejur, turnând probabil şi motorină! Nucul acela era sănătos acum ceva vreme!”, spune Doru Mârza.
La rândul ei, consilierul Diana Morar ia atitudine: "Atenție când dati drumul la drujba! In cadrul Interpelărilor din cadrul ședinței de Consiliu Local din 31 august a.c., s - a vorbit despre necesitatea tăierii nucului in cauza, urmând ca Primăria sa întreprindă demersurile necesare, după ce se va identifica proprietarul nucului. Astfel cum a menționat și consilierul local Doru Marza, in prealabil este necesară obținerea autorizației de tăiere a nucului in cauza. In conformitate cu Legea pomiculturii nr. 348/2003, nucul este o specie protejata, iar pentru tăierea nucilor răzleți, indiferent de proprietarul terenului, este necesar a se obține autorizația de tăiere emisă cu cel puțin 30 de zile înainte, de către reprezentanții Direcției Agricole județene, după o prealabila constatare. In cazul nerespectării dispozițiilor legale, amenda pentru tăiere poate fi de pana la 10000 lei. Trist este faptul ca in cunoștința de cauza cineva distruge viața acelui nuc, dând dovada de inconstienta. Trist este faptul ca nimeni nu a observat pana acum aceasta fapta și nu s-a sesizat nimeni".

Comentarii

07/09/17 09:54
Cititor

Doara nu cumva , vrea primaria sa-l amendeze pe Dumnezeu ... ! Trebuie sa astepte probabil, pana cade pe o masina si o distruge, sau pe cineva... ca sa ia niste masuri sa-l taie... daca tot s-a uscat .
Legea interzice "taierea nucului " ... daca este verde, nu daca el este uscat si este deja periculos ptr public. Bine-nteles ca trebuie ceruta aprobarea factorilor de la mediu si de la domeniile publice in prealabil... dar sunt atatia functionari la primarie incat se bat deolalta ca cestile de cafea in vitrina... la cutremur... si are cine sa se ocupe de asta, vointza sa fie doar...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5