Pr. Dan Iftimi: Prin icoane întreținem un dialog continuu cu Dumnezeu, Maica Domnului și cu toți sfinții

la biserica “Sf. Arh. Mihail si Gavriil” din comuna Ciceu-Giurgești, jud. Bistrița-Năsăud, s-a desfășurat o întâlnire catehetică la care au participat numeroși credincioși din localitate.

La această întâlnire a fost invitat pr. Raul Pap, paroh al comunității dreptmăritoare din localitatea Ciceu-Poieni, care a expus celor prezenți o cateheză despre Sfintele Icoane.

Prezentarea a fost precedată de săvârșirea Acatistului Sfintelor Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos și face parte din programul de cateheze anuale, desfășurat la nivel de parohie. Întâlnirile de acest fel își propun să adune laolaltă, credincioși și preoți, pentru ca într-o atmosferă de dialog, cei prezenți, să se informeze, să aprofundeze și să consolideze credința și noțiunile elementare legate de aceasta. În încheiere, pr. paroh Iftimi Dan a mulțumit credincioșilor pentru prezență și invitatului pentru ampla expunere, menționând că este imperativ a înțelege faptul că sfintele icoane alcatuiesc un imens tezaur spiritual al Bisericii Ortodoxe Strămoșești și că prin ele întreținem un dialog continuu cu Dumnezeu, Maica Domnului și cu toți sfinții.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5