Prefectul Ioan Ţintean, la o întâlnire cu ministrul Daniel Constantin, în sprijinul fermierilor bistriţeni

Prefectul Ioan Ţintean a participat, la începutul acestei săptămâni, la o întrevedere cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, dl. Daniel Constantin, pentru a-i aduce la cunoştinţă o inadvertenţă gravă în procedura de implementare a măsurii 1.4.1. - ,,Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă” – care poate duce până la blocarea activităţii solicitanţilor şi astfel să contravină tocmai scopului iniţial al proiectului.
Decizia d-lui prefect, de a se deplasa la Bucureşti şi de a semnala problema la minister, a fost luată în urma şedinţei de audienţe de vineri, 12 aprilie 2013, când un grup de fermieri s-a plâns de faptul că dosarele cu cererile de plată pentru tranşa IV le-au fost respinse, în condiţiile în care Ghidul solicitantului pentru accesarea măsurii 1.4.1., versiunea 2013, a apărut cu întârziere. Din acest motiv, mulţi fermieri nu au ştiut că notificările de modificare a planurilor de cultură sau specii de animale trebuiau depuse înainte de apariţia noii proceduri, din data de 25.02.2013.
Pentru reglementarea situaţiei, prefectul Ioan Ţintean i-a solicitat ministrului Daniel Constantin o reevaluarea a termenului de depunere a planului de afaceri, obţinând, în acest sens, promisiunea că se va analiza această posibilitate, pentru ca fermierii să nu rămână fără finanţare. De asemenea, în cursul acestei săptămâni, s-a transmis Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi o adresă comună din partea OJPDRP BN şi Instituţiei Prefectului BN, prin care s-a explicat detaliat situaţia şi s-a cerut un răspuns scris.
Cu această ocazie, prefectul Ioan Ţintean doreşte să facă un apel către toţi funcţionarii, respectiv consultanţii din cadrul oficiilor judeţene de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, să-şi îndeplinească atribuţiile cu conştiinciozitate pe tot parcursul implementării unui program. Numai printr-o informare promptă a modificărilor şi o promovare adecvată a etapelor care trebuie urmate, fermierii pot fi sprijiniţi în mod real să-şi eficientizeze activitatea.

Biroul de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5