Ministrul Agriculturii: Până la finele lunii octombrie, fermierii îşi vor primi avansul pentru plăţile pe suprafaţă

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a anunţat că, până la finele lunii octombrie, APIA va plăti către 1.050.000 fermieri suma de 692 milioane euro, ca avans al subvenţiei pe suprafaţă (79 euro/hectar). Potrivit acestuia, Guvernul s-a angajat să plătească în avans plăţile către fermieri, iar România a solicitat Comisiei Europene acordul de a da fermierilor  jumătate din plata europeană.

Ne-au permis acest lucru, facem un efort în acest an, am reuşit şi anul trecut, ca între 16 şi 31 octombrie să plătim avansurile pentru toţi fermierii, şi anume 1.050.000 fermieri care au depus cereri de plată la APIA. Nu este un efort uşor. Vreau să le mulţumesc celor care lucrează la APIA, pentru că de câteva săptămâni lucrează şi în week-end. Fac eforturi extraordinare ca până săptămâna viitoare, vineri, să plătim cele 692 milioane de euro. Sunt convins că vom reuşi”, a declarat ministrul Constantin.

Acesta a menţionat că, până în 10 noiembrie, pot fi depuse cereri la Direcţia Judeţeană pentru Agricultură de către cei care vor să cumpere berbecuţi pentru reproducţie şi juninci, jumătate din costuri fiind suportate de bugetul de stat, şi anume 5000 lei pentru juninci şi 2500 lei pentru berbecuţi.

De asemenea, în această perioadă se depun şi dosare pentru ajutor de minimis acordat apicultorilor, iar în lucru este şi o schemă de ajutor de minimis pentru culturile calamitate. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]