Prefectul Teofil Cioarbă a luat Sfânta Lumină venită de la Ierusalim pentru credincioşii din Bistriţa-Năsăud

Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă în țară de o delegație a Patriarhiei Române, a ajuns și anul acesta la Cluj-Napoca, sâmbătă, 4 mai 2024, în jurul orei 20:45, pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din municipiu, unde a fost întâmpinată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Ierarhul a împărțit Sfânta Lumină delegațiilor din cele nouă protopopiate ale Eparhiei, precum și tuturor celor prezenți.
Lumina Sfântă va fi oferită credincioșilor la Slujba Învierii Domnului, începând cu ora 00.00, la parohiile din întreaga Arhiepiscopie.
Sfânta Lumină s-a pogorât sâmbătă, 4 mai, la ora 14:13, la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim. Ceremonia a fost condusă de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului. Tradiția aducerii Sfintei Lumini din Ierusalim a fost instituită de Patriarhul Daniel în anul 2009, de atunci a fost adusă anual în toate parohiile din România. Aeronava cu delegația care a adus Sfânta Lumină în România a aterizat pe Aeroportul Internațional Otopeni în jurul orei 18:30, iar mai apoi a venit cu un alt avion la Cluj.
 Pentru bisericile din judeţul nostru părintele Emanuel Vidican, alături de prefectul Teofil Ciorbă, au luat Lumina de la Aeroportul din Cluj, iar mai apoi va fi răspândită, la răspântii de drumuri, la preoţi.
Conform tradiţiei, a doua zi de Paşti, Mitropolitul Andrei se va afla în mijlocul bistriţenilor, la complexul Muzeal Bistriţa.
Autor: Darius Echim / Mitropolia Clujului

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5