Prefectura, acuzată că oferă PDL controlul secţiilor de votare

Întocmirea listei cu preşedinţii şi vicepreşedinţii secţiilor de votare pentru alegerile prezidenţiale a declanşat un adevărat „război” al declaraţiilor, contestaţiilor între Instituţia Prefectului şi organizaţiile judeţene ale PSD şi PNL.

Prefectul judeţului, cel căruia nu-i este deloc teamă că sub organizarea sa alegerile ar putea fi fraudate, declară, în contradictoriu cu acuzaţiile ce i se aduc din partea liderilor politici, că a dat dovadă de transparenţă în alegerea „şefilor” secţiilor de votare.

„Tragerea la sorţi s-a desfăşurat în conformitate cu prevederile legale, în şedinţă publică, organizată de preşedintele Tribunalului Bistriţa-Năsăud”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Instituţia Prefectului.

Social-democraţii nu se lasă însă convinşi de transparenţa prefectului judeţului, asta şi pentru că deţin informaţii care demonstrează contrariul celor spuse de reprezentantul guvernului în teritoriu. Aceştia, prin vocea liderului judeţean Radu Moldovan, îl acuză pe prefectul Cristian Florian că, alege în mod discreţionar preşedinţii secţiilor de votare, înlăturând specialiştii şi înlocuindu-i cu acoliţi politici. Social-democraţii au depus deja în acest sens o contestaţie la Biroul Electoral Judeţean.

,,Am făcut o contestaţie la BEJ, dar sunt ferm convins că lucrurile vor rămâne la fel. Se pregăteşte pas cu pas fraudarea alegerilor. Au spus că nu exclud PSD-ul de la guvernare, dar aveau pregătite liste cu mii de oameni care sa îi înlocuiască pe directorii pesedişti. Acesta a fost pasul I, pasul II- nu au mai ţinut cont de faptul că primarii trebuiau să propună preşedinţii şi locţiitorii, i-au dat prefectului această atribuţie. Domnul prefect a avut grijă pe cine să aleagă şi pe cine să numească”, a spus deputatul PSD Radu Moldovan citat de citynews.ro.

În schimb, organizaţia judeţeană a PNL nu va depune contestaţie la BEJ, dar reclamă modul în care Prefectura a făcut desemnările preşedinţilor şi locţiitorilor secţiilor de votare, susţinând că lista cu propunerile înainte de primarii liberali nu a fost luată în considerare de către prefect.

„Organizaţia judeţeană a PNL nu a depus contestaţie, deoarece aceasta ar fi o pierdere de timp, neavând nicio şansă să treacă”, a declarat deputatul PNL Ioan Ţintean citat de citynews.ro.

Lista cu preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din judeţul nostru este publicată pe site-ul oficial al Instituţiei Prefectului www.prefecturabn.ro.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5