Prefectura BN: În urma controalelor dispuse de prefect, a crescut numărul service-urilor autorizate

În urma protocolului de cooperare dintre Instituţia Prefectului judeţul Bistriţa-Năsăud şi Registrul Auto Român din subordinea Ministerului Transporturilor – Departamentul Supraveghere de Piaţă, protocol încheiat în luna ianuarie a.c., au avut loc mai multe controale în teren în conformitate cu Ordinul Prefectului nr. 11/2015, respectiv O.P. 43/2015. Ordinele Prefectului vizând aceste controale s-au emis ca urmare a sesizărilor privind suspiciunea că în judeţ există persoane fizice care desfăşoară activităţi de prestări servicii tip service şi dezmembrări auto, fără a avea înregistrare fiscală şi fără a fi autorizate, punându-se, astfel, în pericol, siguranţa cetăţenilor în trafic, ne comunică Biroul de presă al Instituţiei Prefectului.

În primul semestru al acestui an, controalele s-au efectuat la 52 persoane fizice din municipiul Bistriţa, oraşul Sângeorz-Băi şi localităţi din comunele Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Livezile, Nimigea, Şieu Măgheruş, Şanţ, Lunca Ilvei, Rodna, Salva, Zagra, Chiuza, Dumitra, Şieu, Cetate, Ciceu Giurgeşti, Petru Rareş, Branişte, Uriu, Căianu Mic, Spermezeu. Din cele 52 persoane fizice, 24 de persoane şi-au exprimat intenţia de înregistrare fiscală şi autorizare R.A.R., 16 persoane au declarat că nu vor mai executa lucrări fără autorizare, iar 12 - nu au fost găsite acasă sau nu le erau clare intenţiile de viitor. Tuturor celor vizitaţi li s-a pus în vedere intrarea în legalitate întocmindu-se în acest sens procese verbale de constatare, semnate de membrii comisiei şi persoana verificată, după caz.

Din datele primite de la Registrul Auto Român Bistriţa rezultă că în prima jumătate a anului s-au autorizat 40 de persoane, reprezentând societăţi comerciale sau întreprinderi individuale/ persoane fizice autorizate. Dintre aceştia, 4 se regăsesc printre persoanele vizitate de comisie, dar, din cele relatate de reprezentantul R.A.R. ceilalţi 36 au venit la înregistrare datorită faptului că au fost trimişi la R.A.R. de către inspectorii Departamentului de Supraveghere Piaţă sau au auzit de acţiunea dispusă de prefect. Prin comparaţie, în aceeaşi perioadă a anului trecut, 2014, s-au autorizat doar 5 service-uri, faţă de cele 40 de autorizări înregistrate în aceeaşi perioada, în 2015.

Precizăm faptul că şi în perioada următoare se va acorda o atenţie deosebită acestui subiect, urmând să se efectueze verificări şi re-verificări inopinate la persoanele vizate, iar în cazul în care se constată repetabilitate în efectuarea de lucrări de reparaţii auto, vulcanizare sau dezmembrări auto, fără înregistrare fiscală şi fără autorizaţie R.A.R., constatările vor fi comunicate Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice în vederea sesizării organului de urmărire penală.

Amintim că aceste acţiuni s-au derulat în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi ai Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud cu scopul prevenirii, descoperirii, constatării, combaterii şi sancţionării oricăror fapte săvârşite de persoane fizice sau juridice, care au ca efect încălcarea legislaţiei şi punerea în pericol a siguranţei circulaţiei, a sănătăţii şi vieţii participanţilor la traficul auto.

Comentarii

06/08/15 11:00
Ion

Castigati imediat, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem nevoie urgent de persoane care sa colaboreze cu noi, pentru o activitate usoara, part-time sau full-time, la alegere, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), acum, din prima luna! Oferim si cerem cea mai mare seriozitate! Oferta valabila pentru capitala si provincie. Cand doriti mai multe informatii, contactati unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5