Pregătește-ți mașina pentru iarnă

Așa cum tu ai nevoie de o nouă garderobă pentru anotimpul rece și mașina ta are nevoie de îngrijire specială pentru această perioadă. Pentru că iarna este anotimpul în care ești cel mai dispus la accidente, trebuie să îți pregătești automobilul tocmi pentru a evita o surpriză neplăcută. În plus, dacă îți iei toate măsurile necesare, costul reparațiilor, după ce se topește zăpada va fi mai mic. Atunci când conduci o mașină nu ești responsabil numai pentru viața ta ci și a celorlalți participanți la trafic. De aceea, trebuie să îți pregătești din timp mașina pentru iarnă.  Pentru toate aceste investiții, poți lua un mini împrumut (mini-lån).

În primul rând, trebuie să cumperi anvelope de iarnă. Ar trebui să investești în cauciucuri noi cu striații foarte pronunțate. Chiar dacă nu știi ce fel de iarnă ne așteaptă anul acesta, cu siguranță va ninge cel puțin o dată și sigur vom avea un val de ger. Deci trebuie să te pregătești pentru condiții dure de condus. Cauciucurile de iarnă au aderență mai bună și nu aluneci la fel de ușor cu ele pe șosea. Fie că ești la drum lung sau în oraș, acest aspect este important. Totuși, dacă ieși din oraș a trebui să investești și în lanțuri. Nu se știe niciodată cum din cauza troienelor poți rămâne înzăpezit. Lanțurile minimalizează această posibilitate.

Și geamurile și parbrizul au nevoie de îngrijire specială pe timpul iernii. O racletă și o perie ca să dai zăpada de pe ele în fiecare dimineață, trebuie neapărat să ai mereu cu tine. În plus, ar trebui să investești în folii de protecție pentru parbriz. Nu trebuie să cumperi foarte multe, Dar atunci când sunt fenomene extreme, cum ar fi ploaie înghețată sau un îngheț năpraznic, nu va mai trebui să rașchetezi ferestrele. Aceste folii se îndepărtează foarte ușor chiar și atunci când stratul de zăpadă este înghețat pe ele.

Înainte de venirea iernii ar trebui să faci și un drum la service-ul auto pentru a verifica dacă mașina este în stare bună. Trebuie să îi schimbi antigelul, să verifici sistemul de iluminare, pentru că pe timpul iernii vei avea mare nevoie de el, având în vedere că se micșorează ziua, să verifici frânele deoarece acestea fac mereu diferența între viață și moarte, nu numai pe drum înghețat și să verifici starea alternatorului. Această listă lungă nu trebuie să te sperie. Dacă îți îngrijești mașina, atunci nu vei avea probleme. Însă, dacă nu i-ai acordat atenția de care avea nevoie tot timpul anului, atunci te poți aștepta la mici surprize. Indiferent de situație, este obligatoriu să faci aceste verificări înainte de primul îngheț.

Iarna mașina persoană este foarte utilă, pentru că nu mai trebuie să stai în vânt și frig pentru a ajunge undeva. Însă, dacă nu îți iei măsuri de protecție și nu îți pregătești automobilul pentru acest anotimp, atunci acesta îți va da multe bătăi de cap. Per total, aceste investigații și modificări nu sunt scumpe și trebuie neapărat să le faci. Pentru a găsi banii necesari, intră pe www.lanme.se. Astfel, vei putea face reparațiile de care mașina ta are nevoie pentru a fi în stare perfectă pe timp de iarnă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5