Premiile Gold Star, acordate de preşedintele Uniunii Mondiale de Folclor, dr. Dorel Cosma, la Kosovo. La eveniment, Roata de la Runc şi primarul Anchidim Pavelea

Zilele acestea, Kosovo a găzduit două mari manifestări – IGF World Folk Stars, manifestare dedicată formaţiilor artistice din întreaga lume şi Gold Stars, ex-Oscar, ce premiază personalităţi din lumea folclorului.
Anul acesta au fost cinci nominalizări pentru Premiile Gold Star din Israel, Spania, Cipru, Grecia şi Serbia. Evenimentul s-a derulat în sala Teatrului Le Kosovic în prezenţa membrilor Biroului Executiv IGF. Nu au lipsit autorităţile locale şi naţionale, amintind aici pe primarul din Kosovo, pe ministrul Afacerilor Externe de la Belgrad, secretarul de stat în Ministerul Culturii, stabilindu-se o serie de proiecte ale Uniunii Mondiale de Folclor pentru perioada următoare.
La World Folk Stars participă ansambluri folclorice din Spania, Israel, Vietnam, Serbia, Bulgaria. Frumuseţea tradiţiilor româneşti este promovată de Ansamblul „Roata de la Runc”, coordonat de Liviuţa Istrate şi Florin Piersică, la festival participând şi primarul Anchidim Pavelea. De asemenea, a fost prezent Pahone Pop, din Biroul executiv IGF.
„Sunt activităţi deosebite în care folclorul internaţional se află la loc de cinste, iar ansamblul nostru, membru al Asociaţiei Naţionale de Folclor, s-a prezentat foarte frumos la Kosovo”, ne-a declarat prof. dr. Dorel Cosma.
Cu acest prilej, au avut loc întâlniri la mai multe instituţii din oraşul gazdă, dar şi la bisericile de aici. În acelaşi timp, nu au lipsit excursiile pentru cunoaştere a ţării gazdă.
World Folk Stars şi Gold Star sunt cele două mari manifestări ale Uniunii Mondiale de Folclor menite să promoveze personalităţile importante şi ansamblurile de renume pe plan mondial. Pentru reuşita acestor evenimente bistriţeanul nostru, dr. Dorel Cosma, alături de întregul Birou IGF, merită felicitări.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5