Povestiri duhovnicești

Preot Timoftei Găurean: În căutarea lui Dumnezeu

În diminețile de vară, când florile câmpului își răspândesc parfumul, păsările de pe ramurile copacilor îngână cântarea îngerilor și rugăciunile sfinților, în acele clipe, cerul se unește cu pământul, iar Dumnezeu privește cu iubire pe pământ la toți fiii Săi, dar și la unicul Său fiu Iisus Hristos care se jertfește pe sfintele altare în cadrul sfintelor liturghii. El vine și se jertfește pentru a mângâia pe cei bolnavi din lumea întreagă, pentru a pune pace între cei învrăjbiți dar și pentru a-i însoți pe toți cei din călătorii de pe fața pământului.
Un tânăr mai îndrăzneț se duce la un duhovnic bătrân și-l întreabă: „Părinte, unde pot eu, oare, să-l găsesc pe Dumnezeu după care însetez?” Călugărul înțelept îl privește zâmbind și întinzând mâna drept în sus, zice: „Iată cerul cum se unește cu pământul” și întorcându-i spatele pleacă din fața tânărului. Acum, acesta își închipuia că dacă va atinge el, cu plama lui cerul, îl va afla și pe Dumnezeu.Astfel începe și aleargă din vale în deal, unde avea impresia că acolo cerul se unește cu pământul, dar ajungând el pe culmea dealului vede că cerul e tot mai departe.
Așa, omul, uită de foame, de sete și de cei dragi, alergând din văi pe dealuri, sperând că într-o bună zi va ajunge să atingă cu mâna lui cerul, că va bate la poarta cerului.
În ultima sa zi de viață, în călătoria lui, se apropie de un munte și vede cum se scurge printre stânci apa limpede, cristalină. Jos, la poalele muntelui, se afla o fântână. Acum, omul acesta se apropie de luciul apei din fântână și își vede chipul ca-n oglindă. Se vede și nu se mai recunoaște. A umblat mult, o viață întreagă, dorind să atingă cu mâna lui cerul și să-l afle pe Dumnezeu.
Datorită faptului că el și-a dorit atât de mult să-L vadă pe Dumnezeu, alături de chipul lui, în luciul apei, ca-n oglindă, vede fața strălucitoare a lui Dumnezeu. În acele momente omul aude glasul lui Dumnezeu care îi spune: „Fiule, pentru că tu m-ai căutat o viață întreagă cu răbdare, credință și dragoste, iată că aici se termină călătoria ta.” În acele clipe omul închide ochii, se întinde pe pământ, inima încetează să-i mai bată, iar Dumnezeu îi spune: „tu vino acum de intră în Împăția Mea pentru a-ți lua răsplata pentru dragostea și dorul tău după Mine, ca să petreci veșnic aici, în împărăția Mea.”

Preot, Timoftei Găurean

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5