Preoții și dascălii, pomeniți și omagiați la Mogoșeni

În  contextul Anului 2019, declarat Anul omagial al satului românesc în Patriarhia Română, în localitatea Mogoșeni din Protopopiatul Năsăud  a avut loc, duminică, activitatea omagială dedicată  preoților  și dascălilor care și-au dedicat o parte din viață slujind Biserica și școala.

Evenimentul, organizat de Parohia Ortodoxă Mogoșeni  în colaborare cu Școala Gimnazială Nimigea, a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii în sobor de preoți. Manifestarea a continuat cu acordarea unor diplome de merit pentru educatoarele, învățătoarele și profesorii care au contribuit la formarea multor generații din acest sat. În acest context a fost  subliniată importanța colaborării între aceste instituții și rolul lor în societatea de azi.

Tinerele interprete Mălina și Diana Pop din Șintereag au susținut un recital de pricesne în cinstea Maicii Domnului. Preotul paroh Alin-Toader Carafa a adus cuvinte de mulțumire tuturor celor implicați în organizarea acestui eveniment: Consiliului și Comitetului Parohial din Mogoșeni, domnului director Szasz Teodor, doamnei profesor Anamaria Purcea de la Școala  Gimnazială Nimigea și  altor oameni  de bine din sat și de departe.

 

Preot paroh Alin-Toader Carafa, Parohia Ortodoxă Mogoșeni

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5